Tästä se alkoi. Ikioma Fiat 600, kylkiäisenä tuli entiseltä omistajalta kolme jätesäkillistä roskia. Käytettiin runsaasti "hienotyökaluja" eli mitä suurempi vika sen isompi leka. Poikien käsittelyn jälkeen Fiat oli aikamoinen rusina. Moottori siitä puuttui ja kovat olivat pellit. Ei meinannut välillä totella työkalua millään.

eetu%20iikka%20jokkis1.jpg

Iskää pojat auttelivat jo tämän ikäisinä. Välillä autotallista kuului huuto ja mekastus, kun iskän mielestä pojat olisivat voineet mennä vähän kauemmaksi. Tappeluhan siinä usein tuli kumman iskänauttamisvuoro oli.

eetu%20iikka%20jokkis.jpg

 

eetu%20iikka%20jokkis2.jpg

Niin aika kului , pojat varttuivat ja jonkinverran ehti virrata vettä sillan ali. Ja sitten tuli vuosi 2018!

Jokkisvuosi 2018.

Mummi sanoo: "Se näyttää helpommalta kuin on."

Polte oli niin suuri, että piti se jokkisauto tai kaksi hankkia. Ei siinä auttanut iskän heikot estelyt. Taisi pikkusen veri vetää silläkin suunnalla kilvanajoon.

Nuorempi kilvanajaja sai kisoista ostettua Starletin, hirvittävän näköisen sellaisen ruttuisen rusinan. Kupla hankittiin vanhemmalle kilvanajajalle.

Ensimmäiset kisat syyskuun alkupäivinä Tammisaaren moottoriradalla.

Nuorempi kilvanajaja ei ole varmaan kilometriä enempää ajanut autoa tätä kisaa ennen ja yllätys olikin suuri. Kisa meni hienosti vaikka ei palkintosijaan yltänytkään. Kisaa ajoi nuorempi kilvanajaja laina Escortilla.

Vanhempi kilvanajaja ajoi kuljetus/rahoitus/ huoltopäällikön kanssa samalla autolla. Kolmas sija tuli! Tämäkään kuski ei ole paljoa ajanut, mitä nyt jäällä talvella.

Tässä nuorempi kilvanajaja laina-autossaan.   

eetu%20iikka%20jokkis3.jpg

Vas. Nuorempi kilvanajaja, rahoitus/kuljetus/huoltopäällikkö , vanhempi kilvanajaja Tammisaaren jm-radalla.

tammisaari%202018.jpg

Kalusto oli tämän näköistä. Siitä ei ole tietoa onko juniori- vai seniorikilpailijat vauhdissa.

(Kuulemma on juniorit ratissa, sanoi vanhempi kilvanajaja)

tammisaari%202018%206.jpg

tammisaari%202018%205.jpg

 

Seuraavat kisat Koivuniemen Jm Raumalla.

Kuten näkyy, touhuamista riittää. Tässä laitetaan kisakuntoon vanhemman kilvanajajan ja huolto ym päällikön autoa. Nuoremman Starletti taitaa olla jo kärryllä.

eetu%20iikka%20jokkis5.jpg

Vaarista on tehty tallipäällikkö. Joka vaan päältä katselee ja siivoilee. Ja seuraa kisoja onlinen kautta tietokoneelta silmä tarkkana. Eikä siitä mummikaan paljoa jälkeen 

Sijoituksia ei tullut kummallekaan ja kuljetus/rahoitus ym päällikkö putosi pois semifinaaleissa. Korjataan nyt tämäkin asia. Huoltopäällikkö pääsi kuulemma B-finaaliin asti ja oli yhdestoista. Sanoi vanhempi kilvanajaja.

Kaikenkukkaraksi joku hyväkäs osti sen rusinaStarletin.

Nuorten luokasta ei kuvia löytynyt, mutta tässä rusinaStarlet yleisessä luokassa

ELO_9628.jpg

Huoltoym päällikkö kiidättää valkoista Kuplaa yleisessä.

ELO_0300.jpg

 

 

Päijäthämeen ajo 29-30.9 2018 Kukonkoivussa Hollolassa

Täällä kaasutteli nuorempi kilvanajaja kahtena päivänä ja toisena sai mustan lipun. Samoin kolme muuta nuorten luokan kilpailijaa samassa lähdössä. Oppia ikä kaikki ja täysillä eteenpäin. Ajokkina oli pikkuserkun Volvo. Pikkuserkku itse ajoi yleisessä luokassa.

Vanhempi kilvanajaja ja huolto ym päällikkö ajoivat sunnuntaina samalla autolla. Vanhemman kilvanajajan auto sai pikkupusun tai vähän isommankin, kaasu jäi päälle ja finaali piti keskeyttää . Tuli sentään kuudes tila. Huolto ym päällikön kisa jäi alkuerään.

Ja sitten joku hyväkäs ostin sen kuplan.

Vanhempi kilvanajaja ja huoltoym päällikkö ajoivat numerolla 24. Nuorempi kilvanajaja ja pikkuserkku numerolla  84.

DSC_4331.jpgDSC_4427.jpg

Kaasun hirtti kiinni sekä vanhemman kilvanajajan  finaalilähdössä että huoltoym päällikön alkuerässä. Tässä kuplaa tuodaan varikkopaikalle oikein kyydillä.

DSC_4507.jpg

Nuoremman kilvanajajan työnäyttö.

DSC_4773.jpg

Hyvinkäällä kisattiin 6.10

Nuorempi kilvanajaja ajoi taas pikkuserkun Volvolla.  Outo rata, pitkä ja nopeudet kasvavat suuriksi. Lisäksi oli yhdistetty naisten ja nuorten luokka. Ei sijoitusta. Vanhempi kilvanajaja huilasi.

 Särkikankaanrata Vilppula 13.10 

Ja kuten aina on näitä muuttuvia tekijöitä. Tällä kertaa Fiat puhalteli vedet pihalle ja niinpä vaihdettiin moottori suitsait. Autot ovat myös saaneet uuden pirteän värityksen.....Pikkuisen lähtö myöhästyi, mutta siihenhän on jo tiimi tottunut.

eetu%20iikka%20jokkis%208.jpg

Taitaa olla penkkien sovittamisessa suurin työ. On siihen muutama reikä porattu, että saa penkin kohdalleen.

eetu%20iikka%20jokkis9.jpg

Huoltoym päälliköllä piti kiirettä.

eetu%20iikka%20jokkis%2013.jpg

 

eetu%20iikka%20jokkis11.jpg

Vilppulassa vanhempi kilvanajaja ajaa pappan (äidinisän) autolla ja nuorempi kilvanajaja kilpailija XX:n autolla. Se ajopaikka maksoi kolme suojaa (= pakollisen auton myynnin takia on mahdollisuus tehdä ns suoja, jolloin suojalapun noustessa ostolaatikosta omistaja saa pitää autonsa ) ja lasisen laulukirjan.

Nyt jännätään miten huomenna käy.

Nuorempi kilvanajaja

Vilppula%20S%C3%A4rkikangas%202018.jpg

Vanhempi kilvanajaja

Vilppula%20S%C3%A4rkikangas%202018%201.j

 

Aiai ja voivoi. Tuloksiin ilmestyi nuoremman kilvanajajan kohdalle se pelätty ja epätoivottu N kirjain. Ja vanhempi kilvanajaja keskeytti samassa alkuerässä.  

Tilannetiedoitus kertoi, että vanhempi kilvanajaja joutui lähtösuoran päässä syntyneeseen jonkinmoinen hässäkkään ja siinä rytäkässä katkesi raidetangon pää ja sen jälkeen toinen etupyörä suuntasi länteen ja toinen itään, joten kilpailu loppui siihen. Samassa rytäkässä joku ajoi nuoremman kilvanajajan auton persauksiin ja Fiiatti kippasi ympäri.

Tuloksena oli yhteensä puolitoista kierrosta Särkikankaan radalla.

Mummin sydän vähän nuljahti siitä N-kirjaimesta. Melkein piti ottaa Fazerin Sinistä. Ja tietysti harmitti kilvanajajien puolesta. 

Nuorempi kilvanajaja. Vanhemmasta ei kuvia löytynyt.

eetu%20iikka%20jokkis15.jpg

Tässä nuorempi kilvanajaja kippaa ajokkinsa rasvausasentoon.

iikka%20kaato.jpg

Vääksy Tulliportin ajo 14.10

Kalusto on ainakin näyttävää.

V%C3%A4%C3%A4ksy%20Tulliportti%202018%20

Kyllä lähtee!

V%C3%A4%C3%A4ksy%20Tulliportti%202018.jp

Nuorempi kilvanajaja

V%C3%A4%C3%A4ksy%20Tulliportti%203.jpg

Tiukkaa tekee vanhemmalla kilvanajajalla

V%C3%A4%C3%A4ksy%20Tulliportti%205.jpg

Nyt keittää!

V%C3%A4%C3%A4ksy%20Tulliportti%206.jpg

Mutta. Aina ei voi voittaa eikä edes joka kerta. Molempien kilpurit keittivät ja vanhemman kilvanajajan vielä pahemmin. Eipä kuulostanut vanhempi kovinkaan iloiselta puhelimessa.......

Ja sitten joku hyväkäs osti sen Kuplan.

Pikkusuon Töyssyt  21.10.2018

Kalustossa ei ole paljoa valinnan varaa.

jokkis%202018%2016.jpg

Siita huolimatta kisoihin valmistautuminen on aloitettu huolella: Ottamalla moottori irti, laittamalla se takaisin oikein kunnolla, huomattu että syyläri vuotaa, tehty reikä väliseinään, jotta saadaan uusi syylari paikoilleen. Syyläri kun sattuu olemaan moottorin takana tai edessä, riippuen siitä miten katsojan silmat on.....

Nuorempi kilvanajaja suuntasi jo perjantaina enon luo, jonka kanssa on määrä ajaa samalla autolla.

Työtä "valmis" kilpuri teetti taas iltamyöhäseen...Tässä vanhempi kilvanajaja tuusaa

inkeroinen%202018.jpg

Tässä huoltoym päällikkö asennossa.

inkeroinen%202018%204.jpg

Niinhän siinä sitten kävi, että vanhempi kilvanajaja voitti nuoret/naiset. Josta vanhempi kilvanajaja oli suuresti yllättynyt, mutta tuumi sitten vaatimattomasti,että toiset mokaili...

eetu.jpg

Nuorempi kilvanajaja ei päässyt ajamaan, kun enon auto meni rikki jossain vaiheessa. Nuorempaa harmitti vähän enemmänkin ja kun sukset menivät pappan kanssa vielä ristiin jo lauantaina, ei viikonloppu ollut kovinkaan onnistunut. Pappa kun ei ymmärrä, että jos on megaluokan migreeni, ei oikein ole työkunnossa. Laiskaksi morkkasi pappa nuorempaa kilvanajajaa.

Ja sitten joku hyväkäs osti se Fiiatin

Joka tapauksessa alkoi valmistautuminen heti maanantaina seuraavaan kisaan.

Kinkku Jm 27.10.2018

Kiire oli, vain viikko aikaa ja huoltopäällikön piti vielä hoitaa varsinaista työtänsäkin, jotta rahoitus pelaa.

Kaikki  vaarin tallit olivat jokkisautoja täynnä. Ja näin se sujui:  Sitä sun tätä tehtiin. Toiseen saatiin moottori vasta torstaina. Huoltopäälliköllä piti kiirettä ja asentokin oli tuttu vanhemman kilvanajajan auton alla (Katso edellisen kilpailun kuva). Nuorempi kilvanajaja hommaili omansa kanssa sitä sun tätä. 

Koeajossa sitten perjantaina huomattiin, että toisesta autosta löytyi vain yksi toimiva jarru ja nuoremman autossa reistasi kolmosvaihde. 

Pitkän pohdinnan jälkeen päätettiin kisa perua. Vanhempi suostui jäämään kotiin, jos tilataan pitsa ja nuorempikin oli sitä mieltä, ettei rikkinäisellä autolla viitsi kisaan lähteä, kun matkaakin olisi miltei neljäsataa kilometriä suuntaansa. Lisäksi oli luvattu huonoa keliä.

En tiedä kuka oli helpottunein, rahoitus/huoltopäällikkö vai kilvanajajien mummi, joka stressasi huonoa ajokeliä vai kilvanajajat, jotka vuorotellen kärsivät migreenistä pitkin viikkoa.

Katseet on nyt käännetty kohti vuotta 2019.

43653630_2159068887687538_23825396919173