varhaisjakaja on jo toipunut itsenäisyyspäivänaamun jakelusta niin voipi hän muutaman sanasen siitä sanoakin.

Lunta tuli  ja tuli ja välillä niin sakeasti ette varhaisjakaja ihan tarkkaan enää edes tiennyt missä tie kulkii. Ensimmäinen piiri on ihan lastenleikkiä, mutta toinen, joka kierteli pitkin ja poikin maaseutua keskellä metsää ja myös valtavien peltoaukeiden poikki, olikin sitten jo toinen juttu.

Varhaisjakaja puhdisteli tuulilasinpyyhkimetkin useampaan otteeseen, mutta huomasi sitten että olkoot päällä niin ei ne jäädy. Ihan kaikille teille ei varhaisjakaja edes yrittänyt vaan jätti ne suosiolla päivällä jaettaviksi.

Jossain paikoissa varhaisjakajalle muistui äiti ja jumala mieleen, kun ainoana merkkinä tiestä oli aurauskepit. Siinä sai varhaisjakajan työsuhdeauto kovasti kenkää ja varhaisjakajalle tuli ihan hiki. Mutta yhtään kertaa ei tarvinnut varhaisjakajan turvautua kotoaan tuomaansa lumilapioon. Yhden kerran näki varhaisjakaja aurauskalustoa koko yönä.

Varhaisjakaja yhtyy tässä täysin yöesimiehensä tai oikeastaan -naisensa sanomisiin :"Ootte te kovia tyyppejä." Ja hattua nostaa varhaisjakaja niille kollegoille, jotka postin pyörällä piirinsä läpi ajoivat.

Onnekseen varhaisjakaja ei ollut liikkeellä omalla toiotalla.

 Yön rasituksesta johtuen voi kirjoitusksessa olla kirjoitusvirheitä