enkä mitään ole saanut aikaiseksi. Paitsi ristopistotyötä. Ei puutu enää montaa kymmentäkään tuntia sen valmiiksi saattamiseen. Jos laskisi itselleen palkkaa sen tekemisestä, taitaisi työstä tulla aikamoisen kallis.....

Poskihammas on poistettu ja lompakko keveni 315 € verran. Suussa on melkoinen monttu ja kolme tikkiä. Tässä ollaan vehnäleipä ja keitto/puurolinjalla jonkun aikaa. Poistoa seuraavana aamuna, kun olin edellisenä päivänä ottanut runsaasti buranaa, nukkunut osan yötä istualtana sohvalla ja lopun yötä mykkyrällä kyseisellä erittäin epämukavalla vuoteella, oli niin vetreä olo. Kehuin sitten Miehelle, että onpa meidän sohva hyvä nukkua (jota se ei totiseti ole. Se on jopa epämukava istuakin välillä), kun minulla on näin hyvä olo. Mistään kohtaa ei kolota eikä edes selkä ole jäykkä. Mies katseli minua jonkun aikaa ja sanoi sitten että olisiko sillä Buranalla jotain tekemistä' asian kanssa ehkä? 

Siitä iloisena, ettei hampaanpoisto ollut sen pahempi juttu, leivoin eilen oikein urakalla omenapiirakoita. Nyt on vierasvaraa vähäksi aikaa. Tänä vuonna on ollut niin valtava omenasato, ettemme ole ehtineet kaikkia syödä. Puutarhasta löytyy Huvitus, Melba, Jaspi, Samo, Antonovka ja Åkerö. Ei tarvitse ihan vähään aikaan ostaa kaupasta hedelmiä. Sitä vaan yhä edelleen ihmettelen, kun paikallista osuuskaupasta (tämän käpykylän ainoasta) saa vain ulkolaisia omenoita tai kotimaisia "punainen", "keltainen". Mikä siinä on niin vaikeaa ettei tiedetä omanalajikkeen nimeä kun ulkolaiset tiedetään pilkun tarkuudella. Paikkakunnalla on onneksi omenatarha, joka myy tilalta suoraan omenoita.

Miehellä on ollut viime päivinä tarkastaja mukana kaikissa töissä. NeitiSievänen seuraa kuin varjo ja kaikki tarkastetaan nuuskimalla erittäin tehokkaasti.

Siinäpä tämä loma kuluu, ihanaa leppoisasti.

IMG_4358-normal.jpg