pitäisi kaiken olla nykyään. 

Ensimmäinen kysymys jonka ihmiset puutarhalla marjapensaita tai hedelmämäpuita ostaessa on yleensä : Ovatko mansikat/mustikat/omenat/luumut isoja  ja makeita?

Miten suuria niitten oikein pitäisi olla? Mansikoitten omenan kokoisia, omenat kuin pikkulapsen pää? Alkaa oikein kyllästyttää vastata siihen onko isoja onko isoja. 

Mansikat on mansikan makuisia ja parhaita niistä ovat pienet!!!! Sanoo Mies joka kyllä tietää....

 Makeita punaherukoita? Sinä päivänä kun keksitään makea punaherukka, meikäläinen nyhtää kaikki vanhat pois ja uusii koko punaherukkapensaiston. Makeita punaherukoita!!  Makeita mustaherukoita? No ne nyt kaikki maistuu mustaherukalle. Isoja tyrnimarjoja?  Odotellaan muutama vuosi(kymmen). Ehkäpä sitten. Niin ja tietysti piikitön. Isoja karviaisia? Myös vadelmien tulee olla vähintään luumunkokoisia ja makeita tietysti.

 

Isoja omenoita?  Mikä vika vähän pienemmissä on? Niitä pieniä voi syödä kaksi.

Yksi asiakas kysyi, jos puutarhalta löytyy Antonovka 600 g- lajiketta. No ei löytynyt. Kun sanoin, että tavallista kyllä löytyy, niin se ei kelvannut. ??? No siksi, että niitä 600 g painavia omenoita ei tarvitse kuoria hilloon niin montaa. 

Onko ne pensasmustikat isoja? No onhan ne jos vertaa metsämustikkaan, muttei ne sentään luumun kokoisia ole! 

Onko ne luumut isoja? Jos haluaa isoja luumuja niin vassakuu ostaa sitten vaan kaupasta ulkolaisia raakoina kerättyjä ja hyvin torjunta-aineilla käsiteltyjä. Kotimaiset luumut eivät ole suuren suuria, vaan sopivan kokoisia ja makeita. Eikä niitä kotipuutarhoissa käsitellä millään aineilla. Paitsi ne, jotka eivät välitä tuon taivaallista mitä puutarhaansa työntävät. Kunhan vaan kaikki näyttää hyvältä ja täydelliseltä.

Makeat kirsikatkn voipi ostaa kaupasta. Kotimaiset kun eivät niin kovin makeita ole. Kun nyt valitettavasti satutaan asumaan täällä Euroopan periferiassa ilmastollisesti. Niin no ainahan voi rahansa tuhlata makeakirsikkapuuhun, joka muutaman vuoden jopa saattaa kitua jossain puutarhan nurkassa.

Eikä kotimaiset päärynätkään ole mitään jättejä. Useinmiten keskikokoisia. Mausta en mene sanomaan yhtikäs mitään. 

Lisäksi hedelmäpuitten tulee olla presiis suorarunkoisia, mielellään samana vuonna jo hedelmää tuottavia tai ainakin viimeistään seuraavana kesänä pitäisi puun olla  satoa väärällään.

Kesäkukanostaja: "Haluaisin kesäkukkkia, jotka kestävät tuulta, joihin tulee isoooot kukat, jotka kukkivat koko kesän ja joita ei tarvitse kastella eikä muutenkaan hoitaa.

Ja sitten hyvät alennukset!!