perusjakeluun tuuraaja jakotyöhön muutamaksi kuukaudeksi. Yötyön lisäksi. Seuraus siitä, että tuntee varhaisjakaja jaettavan perusjakelun piirin kohtalaisen hyvin.

On perusjakelun jakotyö ihan mukavaa, mutta ei siltikään haluaisi varhaisjakaja työskennellä perusjakelussa eli päiväpostissa vakituiseen. Saattaisi vielä varhaisjakajastakin tulla yhtä kiukkuinen kuin muutamat immeiset siellä. Vaikka totuuden nimissä on sanottava, että on varhaisjakajallakin työkaverina yksi enemmän tai vähemmän kiukkuinen naisimmeinen...

Saattaa kiukkuisuus johtuu siitä, että luulevat ne perusjakelun ihmiset varhaisjakajan vissiin olevan joku musta mies, joka tulee ja "vie heidän työnsä ja varsinkin ylityöt (varhaisjakajan huomautus )  naisensa ja ajelee vaan hienolla autolla ja hakee sossusta rahaa...."

On varhaisjakaja ainakin oppinut muutamasssa päivässä sen, että jos joku jotain varhaisjakajalta kysyy, niin kaikki on niin maan perusteellisen hyvin ja läväyttää sitten varhaisjakaja mustan miehen hymynsä, niin että valkoiset hampaat vilkkuu. Eikä mainitse varhaisjakaja sanaakaan väärään jakojärjestykseen lajitelluista lehdistä yms. vaan ajelee kiltisti edestakaisin, jos niin vaaditaan.

Ja senkin on varhaisjakaja kuullut, ettei liian hyvälle saa opettaa postin asiakkaita.....

Varhaisjakaja on kyllä nyt ylpeä siitä, miten varhaisjakelun uudet ihmiset perehdytetään työhön. Perusjakelussa sanottiin varhaisjakajalle, että tässä on postit ja auto on kellarissa. Siitä sitten vaan jakamaan. "Ai niin jos on paketteja niin plaa plaa plaa. (Tässä kohtaa alkoi varhaisjakajan muisti jo pätkiä.) Reitti alkaa tuosta osoitteesta ja tässä on aakkojärjestyksessä kaikki jaettavat kadut ja tiet." Eivät siis jakojärjestyksessä. Onneksi varhaisjakajalla on oma varhaisjakelun esimies, joka tuntee päiväpostin kaikki jutut, kun on aikaisemmin ollut siellä pomona. Ja tältä pomolta voi kysyä, jos ei tiedä.

Viime yönä on varhaisjakaja katsellut silmästä silmään nuorta kettua ihan parin metrin päästä ennenkuin se äkkäsi loikkia karkuun. Vilkaisi varhaisjakaja vielä peruutuspeiliin ja näki ketun tulleen takaisin tielle ja siellä astelevan perässä. 

Edelleen on varhaisjakaja varhaisjakaja, vaikka tekeekin keikkaa perusjakeluun. Eikä vaihda.

Heinäkuun ensimmäisen päivän aamu.

IMG_5247-normal.jpg

Ja jos on kirjoitusvirheitä, johtuu se varhaisjakajan tällä hetkellä harittavasta katseesta.