eikä poisotto edes sattunut. Pelotti ihan mielettömästi. Ekaluokan hammaslääkärikäynti on vielä muistiissa, vaikka siitä on kulunut jo erinäisiä vuosikymmeniä. Silloin hammaslääkäri nyhtäisi puuduttamatta hampaan pois, oli varmaan maitohammas. Pyörtyä muksahdin ja täti oli kovasti paljon vihainen. Kolmekymmentä vuotta sitten oli kaupungissa vielä yksi vanha hammaslääkäri, jolla oli poljettava porakone. Isä siellä kävi, taisi tykätä kun tuntui.

Kylmä on. Talokin jäähtyy nopeasti. Makuuhuoneessa oli aamulla kun heräsin vain +17. Nenä oli  kylmä kuin lumipallo. Onneksi Maija älyää nukkua sopivasti jalkopäässä, se lämmittää niin mukavasti polven mutkan takana.

Ei kyllä koiratkaan montaa hetkeä ulkona viihdy, kun jo tutina rupeaa valtaamaan. Nyt menivät Miehen kanssa puita hakemaan ja muuta askaretta vähän suorittamaan. Ne mokomat luulevat kai olevansa jotain siipikarjaa, kun linnunruuat kelpaavat niin hyvin. Ensimmäiseksi pitää mennä lintulaudan alle katsomaan löytyisikö vehnää tai pähkinöitä. Olisikin hurja näky jos ne söisivät auringonkukansiemeniä ja sylkisivät kuoret ulos suupielestä.

Pikkuhiljaa rupeaa tuntumaan, että jotain on suussa tapahtunut. Muutama tunti pitää vielä odottaa, että saan kahvia. Alkaa kofeiininpuutostila olemaan vakava.Yöllä pitää töihinkin kömytä. No, särkylääkettä vaan kitusiin ja menoksi.

Pitää vielä ihan erikseen mainita, että kyllä viime öinen myrsky mukavasti piristi. Tässähän meinaa elämä voittaa.

Aurinko nousee ja laskee tänään: 08.49  16.29 ja sunnuntaina 0842  16.37. Päivähän pitenee muutamassa päivässä  15 min ! Jeeeee!