"Tämä on laulu kaikille rumille naisille, finninaamoille, sottasontiaisille." Mietin tässä, että minkälainen on ruma nainen? Tai mies. Joskus ammoisina aikoina piti naisen rinnat olla niin pienet ja kiinteät, että pystyi kirpun tappamaan siinä. Oliko silloin isorintaiset rumia? Nyt pitää olla vähintään DD, ovatko siis pienirintaiset out ja rumia. Kiinalaiset ovat sanoneet aikoinaan, että valkoisilla on isot silmät ja iso nenä ja varmaan myös isot jalat. Hyi rumat! Meistä taas kiinalaisnaisten pikkuruiset jalat olivat hyhyhyh. Nykyään  pitää olla hoikka, muttei liian hoikka, jos on lihava, on ruma tai liian laiha, niin taas on ruma. Tai suorastaan pahannäköinen. Tämä on kaikki ulkonäköön liittyvää, mutta sitähän me yleensä tarkoitamme rumalla.

Sanan ruma synonyymejä ovat: epämuotoinen, epäsymmetrinen, muodoton, muotopuoli, pahannäköinen, rujo, karkea, sopimaton, tökerö, halpamainen, roistomainen, vilpillinen, luontaantyötävä.

Ruma ei siis viittaa yksin ulkonäköön. Voi olla ulkoisesti jumalainen, mutta sisäisesti halpamainen , ulkoisesti epämuotoinen, mutta sisäisesti ihana.

Kaunis: korea, sorea, sievä, nätti, söpö, soma, hyvännäköinen, viehättävä, suloinen, ihana, kiltti, siivo, jumalainen, lumoava.

Tässä tätä suomenkielen monimuotoisuutta. Ei ruma tai kaunis olekaan mikään yksiselitteinen sana.

"Ei se ruma o, mutta on vähemmän korree."