joulun olevan aivan ovelle, kun mutkan takaa alkoi näkyä valtava valoilmiö. Luuli varhaisjakaja sen vähintään olevan cocacola mainoksessa näkyvä joulupukin joulurekka.

Mutta sieltä tulikin juhlavalaistu tukkirekka, jonka jokaikisessä ulokkeessa ja tolpassa oli jos jonkinnäköistä lamppua. Hytin katollakin taisi olla kymmenen lisävaloa. Pitää olla umpisokea ellei tuollaista joulukuusta näe.Taakse päinkin taisi koko tolpan pituudelta olla punaiset heijastimet.

On tainnut pelkkä rekan valaisu maksaa varhaisjakajan oman pikku toiotan hinnan.

Lisäksi tuli varhaisjakaja  verran äksylle päälle, kun tiensivusta lähti ja yritti tihrustaa vesisateessa virman auton onnettomissa valoissa. Sentään kaikki valot tänä yönä paloivat. Siis molemmat lyhyet ja molemmat pitkät. Onpa joskus sattunut varhaisjakajalle niinkin, että yksikään ajovalo ei ole virman autossa palanut. (Päiväpostin porukka hoitaa sopimuksen mukaan lampunvaihdot päivällä)

Kävi männä viikolla yöllä varhaisjakajan työpaikalla varatyösuojeluvaltuutettu ja varapääluottamusmies. Mm.näistä valoasioista. valitettiin. Sanoivat miehet, että pannaan asia eteenpäin. Mutta on varhaisjakaja sitä mieltä, että virmalla ei ole haluja varaa niin suureen urakkaan, että lisävalot tulisivat autoihin.

Nyt menee varhaisjakaja hammaslääkäriä katsomaan. Tällä kertaa on laitettu tarpeeksi iso lappu seinälle, ettei tarvitse hammaslääkärin perään soitella ja ihmetellä missä asiakas on.