joka on ollut perusjakelussa hommissa enmmän tai vähemmän alkaa nyt ottaa pattiin. Syystä että. 

Menee varhaisjakaja tekemään ihan mitä piiriä hyvänsä perusjakelulle, saa varhaisjakaja yleensä aina ajettavakseen sen kotteron, joka ei muille kelpaa. Esim. näin kesäaikaan on yleensä varhaisjakajan käyttöön annettu tai paremminkin jätetty auto, jossa ei toimi puhallin. Tai kyllä tämänpäiväisessä toimi, mutta se puhalsi vain lämmintä. Puhumattakaan, että ilmastointi toimisi.  Kohta varhaisjakaja sanoo kiitos, ei kiitos, kun tarjotaan perusjakelua. 

Olisihan se tietysti mukavaa, jos esim. vilkku edessä vasemmalle toimisi. Siitä on ensimmäisen kerran huomautettu jo pari kuukautta sitten. Tai takavalo, joka on  ollut jo monta kuukautta pimeänä. 

Perusjakelun pitäisi hoitaa nämä lamppujen vaihdot, mutta pitkiä autopiirejä ajavat vetävät jo nyt äärirajoilla ja ylitöitä jatkuvasti. Varhaisjakajilla olisi aikaa, mutta harvemmin verstaat on auki aamukuudelta. Muutenkin postin autot ovat kuskista riippuen välillä kuin kaatopaikkoja. Sieltä löytyy joskus grillattua kanaa pussissa, karkkipaperit  ja tyhjät limupullot ovat yleensä penkin alla, soraa on maton alla pari- kolme senttiä ja pölyyn voisi kirjoittaa vaikka omaelämänkerran.

Varhaisjakaja siivoaa aina jälkensä ja pyyhkii joskus jopa pölyt.

No kauanpa ei tätä lystiä näillä näkymin kestä....