Siis nimenomaan kuolleen rahastuksesta.

Tuhkan ripottelu uurnalehtoon 50 €. Ja kun sitä hommaa ei voi yksin tehdä, jos vaikka menee tuhkat väärin päin tms, niin pitää olla seurakunnasta suntio tai sen sellainen mukana valvomassa. 70 €.

Sentään itse sai ripotella.

Ja vähän muustakin.

Kyllä on ihmisen elämä tarkasti valvonnassa elämästä kuolemaan. Ja kohta kai pitää esittää jollekin viranomaiselle todistus siitä ettei ole heikompaa ainesta. Että voi tehdä lapsen muutenkin kuin rahan takia  (lapsilisien)

Ja jos asiaa vielä pitemmälle viedään, niin pitää kohta olla sukuselvitys kahden sadan vuoden ajalta, oikean väriset silmät ja mikä kaikkein tärkeintä suvussa ei saa esiintyä ylipainoisuutta, tyhmyyttä, köyhyyttä, koskenkorvan ryyppäämistä, eikä pelkkää peruskoulunkäyneitä viimeisen viidenkymmenen vuoden ajalta. Kieroilusta, omaneduntavoittelusta, piittaamattomuudesta, hyväveliajattelusta, minäitseensinjasittenmuutjossattuujäämään, konjakin siemailusta ei tarvitsisi todistusta esittää, sillä kaikki sellainen katsottaisiin eduksi.

Mitähän tämä herra, jonka nimeä en nyt muista, ajattelee. Arjalainen meininki tänne ja heikommalta ainekselta lapsilisät pois. Vain ParemmalleVäelle suotaisiin lapsentekoilo vai? Heikommalta ainekselta voitaisiin katkaista piuhat?

Jos ei herra mikälienee tiedä niin tämä köyhempi ja heikompi aines on kasvattanut tähän maahan työtätekevän kansakunnan. Vai kenen hän luulee siivoavan kokoomusnuorten tilojen vessat, myyvän pihvit, kuljettavan tavarat ympäri maata, hitsaavan loistoristeilijät telakoilla, hoitavan lapset päiväkodissa. Jaa siihen hommaan pitää kai nykyään olla jo kasvatustieteitten maisteri.  Ja tekevän muuta sen sellaista pikkuhommaa. Jos nyt sattuu hommaa olevan, kun tämä ylempi kansakunnan osa pistää miehiä ja naisia kilometritehtaalle isompien osinkojen ja voittojen toivossa.

Mites tämä taas tähän meni.

ps. Onkohan Herramikälie kirjoittanut ajatuksensa konjakin nappailun jälkeen. Jos on, niin siinä nähdään, ettei koskenkorvalla ja konjakilla ole muuta eroa kuin maku. Molemmilla on tyhmentävä vaikutus.