Koira

Miten tuntuukin,että juuri tänä talvena olen erityisen väsynyt. Aina vaan nukuttaisi. Mutta jos ottaa päiväunoset, niin sitten ei illalla tule uni ennen yhtätoista. Ja sitten pitää nousta ylös jo 01.30. Pitäisi varmaan ottaa vain varttitunnit nokoset.  Vaikka enpä ole juurikaan ehtinyt ottaa nokosiakaan.

Tänään piti nousta kesken aamu-unien soittamaan eläinlääkärille. Koiralle tilasin ajan jo viime viikolla, mutta sitten tuli niin vaikea yhtälö, että se selvisi vain  Koiran eläinlääkäriajan muutoksella. Onneksi sain ajan samalle päivälle, mutta myöhemmäksi. Koiran hengitys löyhkää kuin likaviemäri. Taitaa olla hammaskiven poistoaika. Tänä iltana onkin sitten koiranpesuilta. Aika on vasta huomiseksi iltapäivälle. Ehtii se siinä ajassa jo itsensä likaamaan jossain. Pyöriskellä nyt ainakin pitää. Toivottavasti naapurin kissa ei ole käynyt tekemässä kakkaläjiä mihinkään. Siinä kun pitää ehdottomasti pyörähtää.

Kaveri saa jäädä kotiin isännyyden kanssa. Se on on ihan pennusta alkaen ollut mahdoton autossa. Varsinkin jos ajetaan tiettyyn suuntaan. Sitten vasta sikaosasto hiljenee, kun se huomaa ettei mennä sinne, missä nyhdetään karvoista ja kiusataan muutenkin. Ennenkuin sain Kaverille turvavyöt se änki itsensä etupenkin ja ikkunan väliin ja neuvoi siinä, miten oikeasti pitää ajaa. Nytkään sitä ei pidä päästää autoon. Se hyppii kuin kumipallo eteen ja taakse ja nappaa kaiken mikä haiskahtaa hyvälle ja kantaa ne paikkaan nimeltä jemma. Tapaopetus on vasta siinä vaiheessa, että se saattaa istua nätisti etupenkillä, kun ajetaan portilta autotalliin 50 m. Jos takapenkillä ei ole mitään kiinnostavaa...

Ilma on kuin märkä rätti. Lenkkipolullakin alkoi jo jalka upota ja koirat ovat likaisia ja niin on keittiön lattiakin. Pieni Hajikin on kuin kurapallo. Sen pitää vähän väliä lyödä maihin tai selälleen, kun Koira yrittää silmän välttäessä paimentaa sitä. Haji on oikein tutkimusmatkailija. Yksinään se saattaa olla pitkänkin aikaa poissa näkyvistä nuuskimassa jossain puupinon takana. Yhtenä päivänä se jo livahti aidan väärälle puolelle. Meillä on osa tontin kiertävästä aidasta lammasverkkoa ja Haji on vielä niin pieni, että mahtuu hyvin raosta.

Koirasukat odottaa tekijää....