Sen verran tässä on piristystä tapahtunut, että pitkäperjantaina päätin lähteä käymään Puutarhalla. Voi sitä ihanaa tunnetta, kun katselin kasvihuoneissa kasvunsa aloittaneita pelargoneja, orvokkeja ja muita kesäkukkia. ja tietysti käsiin jäi siemeniäkin. Tällä kertaa pensaskrassia: Tummanpunainen kerrattukukkainen "Cobra", kirjavalehtinen punakukkainen "Alaska Scarlet", ja "Peach Melba" jossa kermankeltaiset punatäpläiset kukat. Meillä tänä kesänä kukkii vain krasseja. Tai sitten ei.

Tänään onkin sitten kevätinnostus pohjalukemissa. Vettä sataa ja on perusharmaata. Mutta lumet ovat saaneet kyytiä! 

Lintulaudalla käy vielä täysi suhina. Peipposia, mustarastaita ja kolme oravaakin on liittyneet ruokakuntaan. Varikset ovat duunanneet pesän tontin perälle isoon mäntyyn. Katselin rodoja ja niitä pitäisi auringolta suojata. Ei niitä kyllä ole tähän mennessä koskaan suojattu ja tänä keväänäkin painotus on sanalla "pitäisi". Joutsenia ja kurkia on lennellyt pohjoiseen päin. Eilen aamulla oli jo täysi mekastus päällä. En sitten tiedä kummat siellä huutelivat.

Ja lopuksi ennustan kesän sään apuna Kustaa Vilkunan Vuotuinen ajantieto: Sateinen ja muutenkin kurja  kesä on tulossa. Halla viepi kesällä kukkaset ja tulee vähän marjoja. (Olisi pitänyt jättää lukematta Ajantieto tänä aamuna.)

Jalkapohjat jäi vahvistamatta. Pääsiäisaamuna ei näet saa astua paljaalle lattialle eikä paljaalle maalle paljoin jaloin. Se tekee jalat helliksi. Sen sijaan olisi pitänyt kirveenterällä aamuvarhaisella pyyhkäistä jalkapohjia niin jopa voisi kirmaista avojaloin koko kesän. Tänä aamuna taisin ensimmäiseksi nähdä oravan. Mitähän se merkinnee? Jos hevosen ensimmäiseksi eläimeksi näkeminen merkitsee vahvuuttaa, lehmän laiskuutta, sika likaisuuttaa ja suttuista elämää, koira äreyttä ja viisautta (koiran näki Mies tänä aamuna ensimmäiseksi, kun oli jo ennen seitsemää lähtenyt Nannan kurisevan vatsan takia aamulenkille koirien kanssa. Siis äreyttä.) Harakkaa merkitsee keveyttä liikkeisiin ja elämään, varis on pahapaha, samoin kissa: laiskuutta, uneliaisuutta ja viluisuutta.

Kyllä se aurinkokin vielä paistaa. Eikö vaan?