kuin olisi murhaaja.

 ?

Toissayönä pamahti auton alle oikealta komea supikoira. Ei siinä ehtinyt varhaisjakaja tehdä yhtikäs mitään. Kyllä oli varhaisjakajalla ihan oikea nopeusrajoituksen mukainen 30 km/h nopeuskin sillä lehmäpolusta tehdyllä kapealla pikkutiellä, kun ei ollut ehtinyt vielä postilaatikon jälkeen kiihdyttää.

Peruutti varhaisjakaja ja tarkasteli eläintä metrin päästä ja tuli epävarmaan tulokseen, oliko se hengissä vai ei. Teki sitten varhaisijakaja hirvittävän päätöksen ja ajoi supikoiran yli vielä pari kertaa. Ei ainakaan jäänyt kitumaan. Mitään kättä pitempää ei varhaisjakajalla ollut siirtää eläintä. Niinpä se jäi keskelle kylätietä makaamaan. 

Viime yönä yhtäkkiä oli auton edessä pöllö. Siinä se istui katuvalojen välisessä pimeässä kohdassa. Eikä ollut varhaisjakajalla mitään mahdollisuuksia väistää sitä satasen vauhdissa.  Meni varhaisjakajalla tovi ennenkuin sai auton pysähtymään. Huonosti siinä pöllöparalle kävi. Oli se niin komea lintu, että ihan otti varhaisjakajan sydämestä ja melkein itku pääsi. 

Mikä lie pelästys iskenyt myös varhaisjakajaan, mutta varhaisjakajan hartiaselkä seutu jumiutui samantien toiselta puolelta ja on nyt niin kipeä, ettei paljon käsi nouse.

Ei sure varhaisjakaja niinkään sitä supikoiraa. Sen pennutkin tulevat jo toimeen omillaan, jos se naaras on. Joku sen sukulaisista söi jokseenkin kaikki varhaisjakajan puutarhassa olevasta kolmesta karviaispuskasta marjat parissa yössä taas.

Se pöllö varhaisjakajaa surettaa enemmän.

Ja toivoo nyt varhaisjakaja, ettei vanhankansan sanonta: "Ei kahta ilman kolmatta", toteudu. Lohdutti kyllä päivystäjä, että trendihän näyttää laskevalta noin niinkuin koon suhteen, mutta ensi yön piirillä on pilvin pimein peuroja, kauriita ja hirviä.....

Nyt täytynee sanoa, että varhaisjakaja on suurinpiirtein ja miltei aina noudattaa nopeusrajoituksia, eikä aja kuten työtoveri Gertrud taannoisessa kertomuksessaan ( kirjoitus 5.8.2013)

Nyt menee varhaisjakaja katsomaan kuinka räkätit tyhjentävät pihlajapuun marjoista.