kukoistaa!

Multakasan päällä kasvaa komea ? Korkeutta tällä vielä tunnistamattomalla kasvilla on n 1m ja vähän ylikin. Leveyttä varmaan saman verran.

IMG_6425.jpg

Vuohenputkiviljelmä on hyvällä tolalla.

IMG_6429.jpg

Raparperin suurin lehti on n. 70 cm läpimitaltaan. Kun vielä saisi Miehen ylipuhuttua, niin jopa alkaisi raparperilehtilaattaa syntymään.

IMG_6430.jpg

Ja ettei nyt ihan luultaisi luonnonkasviviljelijäksi niin kukoistaa tuoksuköynnöskuusamakin.

IMG_6433.jpg

ps. Luumusadosta tulee loistava tänä vuonna. Jos nimittäin katsoo aidan takana kasvavaa, luumunkivestä alkunsa saanutta villiluumua. Se on ihan täynnä pieniä luumun alkuja. Samaa ei voine sanoa muista luumuista. Viipurin punaluumussa on muutama , mutta se on harvinaisen pahanmakuinen. Odotin sen heittävän veivinsä, kun Mies keväällä karsi syreeneitä ja luumupuun päälle kasahti iso syreeninrunko. Mutta ei, huolimatta siitä, että puoli puuta tuhoutui, se teki jopa muutaman luumun. 

Kelta- vaiolikosenyt valkomarjapihjala ja amerikanpihlaja kukkivat, mutta kotipihlajassa ei ole kukan kukkaa. Milläs ne rastaat ensi syksynä elävät?

Kesäkukat on suurinpiirtein istutettu. Muutama auringonkukka ja samettikukka vielä etsivät kotia. Niin ja naapurin Minnalta saadut kolme koristekurpitsaa.

Jestas, kun tuli yhtäkkiä pimeää. Pitää ihan pistää valot. Kohta varmaan jyrähtää. Pyykit ainakin saavat ylimääräisen huuhtelun.