No niin, nyt olemme muuttuneet junteista jupeiksi yhdessä yössä kuntaliitoksen myötä. Eli meistä tuli oikein kaupunkilaisia. Sitä mieltä ainakin oli nyt entinen kunnanjohtaja uudenvuodenpuheessaan. Komea oli palokunnan ilotulitus puheen päälle. Nuorisollakin näytti olleen hauskaa valtavasta roskamäärästä päätellen. Onneksi asutaan täällä entisen "junttilan" perukoilla niin säästyttiin pahimmalta meteliltä.

Koira (Curiosity Command of Love) huumattiin Alproxillla, oikein eläinlääkärin luvalla. Meni kohtalaisesti yö, vähän oli tutinaa sängyssä, mutta ei häiritsevästi. Koiran Kaveri (Finemoon Morning Glory) ei ollut moksiskaan paukuttelusta.

Uuden Vuoden päivänä oli perinteisesti makkaranpaistoa nuotiolla. Esikoinen ja Esikoisen Mies, Tanu (Esikoisen tytär) ja Tonitsi (Esikoisen nuorimmainen). Tytär ja Tyttären Hajita Hermiosa, lyhyesti Haji, joka on pikkuinen koiruus. Oli mukavaa istua nuotion loisteessa ja katsella komeaa tähtitaivasta. Venus loisti kirkkaana iltataivaalla. Kaveri, joka on cockerspanieli, nappasi paistetun makkaran tikun nokasta ja sai asiaan kuuluvat runsaat nuhteet. Koira, partacollie, vanhempana ja viisaampana odotteli selän takana eikä jäänyt ilman makkaraa sekään.

Koiralle ja Kaverille ei löydy enää heinää ulkoa joten kylvin ostamaani Kissanruohoa, Triticum aestivum eli kevätvehnää, sisälle kasvamaan. 100 g.n pussi maksoi 4,20, kilohinnaksi tulee huimat 42 €!!!!!!!!!  Paikallisesta osuuskaupasta saa linnuille tarkoitettua vehnää 5 kg:n pussukan samaan hintaan.

Olipa kaunista katseltavaa maanantaina talvinen yö, pensaat nätisti kuurassa.Onneksi oli maanantai, niin ei paikallislehti ilmestynyt ja pääsin jo viideksi takaisin kotiin. Ei ehtinyt kylmä puraista.

Haji tuli päivähoitoon, kun Tytär on leipää tienaamassa. Kyllä on Kaveri ja Haji pistäneet kunnolla painiksi. Niitä on mukava seurata, kun tuota kokoeroakin on jonkin verran.

  Koiralla on polvi taas kipeä. Sain sentään annettua lääkkeet ja ne on pysyneet sisälläkin. Raukka ei edes kunnolla sohvalle pääse, pitää avittaa. Siinä se makaa ja välillä läähättää. Se ei millään olisi sisällä, vaikka on ollut niin kylmiä päiviä. Ei kun pihalla vaan maattaisiin. Ja nyt kun sillä on kipuja, se hypähtää jokaista pientä rapsahdustakin. Se ei edes pyrkinyt paimentamaan Hajia tänään. Mitä se ansiokkaasti harrastaa, kun Haji on pihalla. Paimentaa Koira toki kaikkea missä on pyörät ja erityisesti traktoria. Tapahtumat kiertävät kehää. Vuosia sitten edesmennyt Laggan Simply Silver, partacollie, paimensi traktoria. Koira kieppui ympärillä ja veti hännästä. Nyt Koira paimentaa ja Kaveri vetää Koiraa hännästä.

Villasukkatalkoot on menossa. Itselleni tein jo muutamat, nyt on Miniän sukat vuorossa. Novitan ohjeista löysin ihan Hajin näköiset sukat, taidan tehdä Tyttärelle ensi jouluksi. Kuopus taas ihastui pitsineulesukkiin samalla sivustolla.

Kuopus taitaisi tarvita tällä hetkellä kunnon villasukkia kun Puukenkien maassa on parikymmentä senttiä lunta, pakkasta -14 ja lämmitys rikki. Siis lunta enemmän kuin meillä. Onneksi lämmityksen korjaus hoitui heti seuraavana päivänä, eli tänään.

Iltarukoukseen voisi liittää pyynnön: edes ihan vähän lunta. Tai mitä väliä, menee se talvi näinkin. Ennustan vaan useampia vesijohtojen jäätymisiä tällä menolla. Meillä vahingosta viisastuneena pidetty vesihana tippumassa vuorokauden ympäriinsä.