mietittiin uuden liesituulettimen ostoa. Netistä vähän etukäteen selailtiin ja katseltiin. Ja sitten niitä saikin katsella koko viikon minkä sivun hyvänsä koneesta aukaisi.

No joka tapauksessa. Ajettiin (siis vaimo) kaupunkiin, 15 km, ostamaan liesituuletinta. Paikallisesta Rautakaupasta löytyi tasan yksi kappale sopivaa mallia. Sekin jökötti seinällä mallikappaleena. Kelpasi kyllä ja tuttu myyjä vielä laski kunnon alennuksen. 

Sieti laskeakin, koska liesituuletin aiheutti paljon harmaita hiuksia ja vaimon hermostumisen.

Siispä parin päivän päästä liesituuletinta hakemaan. Ei sitä ihan samana päivänä sentään seinältä alas ehditty ruuvata. Vaimo haki.

Miehellä oli niin paljon töitä liiterin välikaton laittamisessa, ettei ehtinyt liesituuletinta paljoa vilkaista ennenkuin tänä aamuna, kun sitä alettiin asetella paikoilleen.

Siinä vaiheessa kun liesituuletin oli jo seinässä, huomattiin, että  reiästä, josta pahat käryt menee mailmalle, puuttui osa. Se on varmaan kaupassa. Vaimo hakemaan. 15 km. Sieltä se löytyi hyllyn alta. Vaimo takaisin. 15 km.

NO.

Osa oli oikea, mutta reikä suurempi kuin edellisessä tuulettimessa. Olisi pitänyt osata ostaa muuntoliintin , jotta putki olisi sopinut reikään. 

Tässä vaiheessa vaimo hermostui. Mies ajoi kaupunkiin sitä ostamaan.

Liesituuletin nököttää paikoillaan ja toimii hyvin. Tosin sen takia on ajettu 120 km