on ihmisen tehtävä otsansa hiessä, jotta leipää saa. Vain miten se nyt oli.

No töitä on tehty. Eilen odoteltiin Hesareita ja tulihan ne sitten ennen aamuviittä. Ei muuta kuin toinen ajelukierros perään. Tänään odoteltiin paria muuta lehteä. Niitä komiasti kuskataan Turusta taksilla, jos ovat myöhässä.

Sellaisillakin pikku kyläteillä joilla ei ole näkynyt öisin kymmeneen vuoteen sitten niin sielunsielua, oli ihme trafiikkia aamuyöstä. Millon meni taksia ja millon mitäkin. Tällä matkalla näkyi taas tutuissa paikoissa hirviä. Kaura kuuluu näköjään niitten herkkuruokavalioon. Neljä hirveä oli näköhavainto, mutta kai niitä pimeissä pusikoissa oli enemmänkin. Peuroja ei tällä kertaa näkynyt. Mikä oli ihan hyvä, se viimekertainen hyppijä säikytti melkein hengiltä.

Minä taas puolestani säikäytin varmaan sen aamuhämärissä kulkevan jalankulkijan melkein hengiltä, kun meinasin ajaa yli. Kyllä heräsin vaikkei tänä yönä edes väsyttänyt ja tukka nousi pystyyn. Melkein peili hipaisi kyseessä olevaa mieshenkilöä, joka sulautui hämärässä tummissa vaatteissa ojanreunan pusikkoon.  Heijastimen tai heijastinliivin käyttö pitäisi tehdä lakisääteiseksi. Mutta eiväthän sitä "tosimiehet" kuitenkaan pitäisi.  Mutta TOSIMIES pitää nyt jo heijastinta / liiviä! Ja kaikki muutkin hämärässä ja pimeässä liikkuvat , joilla on vähäinenkin järjenhiven jäljellä. Työsuhdeautossa valot eivät ole kaikista parhaat. Sentään nyt toimivat molemmat lyhyet valot, kun joskus saa odotella monta viikkoa, että lamppu vaihdetaan. 

ja ettei totuus taaskaan unohdu: Kaikki hyvät on jo viety.  (Harrisin valitus, Murphyn laki)