yöelämässä ole juuri mitään erikoista tapahtunut, niin viime yönä oli sattumuksia enemmänkin.

Ensiksikin nukkui varhaisjakaja aamulla melkein pommiin ja heräsi vasta 0130. On varhaisjakajan onni, ettei ole talvipakkaset. Silloin menisi vaatteiden pukemiseenkin jo kymmenen minuuttia. Nyt selvisi varhaisjakaja huomattavasti lyhyemmällä ajalla. 

Toiseksi oli varhaisjakajan hoitokoiruus pissinyt matolle ja kakatkin vääntänyt, kun ei varhaisjakaja illalla muistanut laittaa keittiön mattoa rullalle. Eikä siinä vielä kaikki, oli varhaisjakajan HerraLaarsson koiruus ruikkinut päälle.

Pikkuisen taisi olla varhaisjakajalla, ihan vähän, ei paljoa, ylinopeutta, kun saavutti varhaisjakaja auton. Auto ajoi juuri silloin erittäin hiljaa ja jarruvalot välähtelivät. Lisäsi se sitten vauhtia ja kohta taas vauhti putosi kolmeenkymppiin ja ja jarruvalot paloivat. Arvasihan varhaisjakaja, että peuranpahalaiset siellä loikkivat. Taas sama juttu parin sadan metrin päässä. Ja sitten syttyivät siniset valot. Voi ahterinahteri ajatteli varhaisjakaja. Tässä vielä pitää alkaa puhaltelemaankin. Valot välähtelivät muutaman kerran ja auto jatkoi matkaa. Tämä toistui vielä kilometrin matkalla kahteen kertaan. Onneksi kääntyi sitten poliisit sivutielle peuroja peloittelemaan. 

Pääsi sentään varhaisjakaja jättöpaikalle ilman sen ihmeempiä kommervenkkejä, haki virman kotteron tallista ja ajoi ramppia ylös pihalle. Ja mikäs se siinä samaa matkaa mönki. Postin ikioma kaupunkisiili. Kaupungissa on siilejä paljonkin ja ihan keskellä kaupunkia.

Soitti päivystäjä ja pyysi varhaisjakajaa ottamaan edes yhden kaupunkipiirin ylimääräisenä, kun tumma ystävämme Afrikasta ei ollut saapumassa työhön sinä yönä ollenkaan. On tumma ystävämme jakanut piiriänsä jo monta vuotta ja tuntee kaikki avaimet ynnä sen mikä nipuista kuuluu millekin piirille. Arpoi varhaisjakaja kahdesta merkkaamattomasta. avainnipusta itsellensä toisen, sattui vielä se oikea. Lukee listassa kerrostaloon kuuluvan "Musta abloy". Aukeaa ovi vaaleanpunaisella abloyavaimella ja muissa avaimissa olikin aika harvakseelta värimerkintöjä. Joten kokeili varhaisjakaja merkkaamattomia avaimia kerrostalojen lukkoihin, kunnes sattui se oikea. Eikä tämä avaimien merkkaamattomuus suinkaan ole tumman ystävämme ongelma. Ei niitä avaimia viitsi muutkaan jakajat paljoa merkkailla. Se on aika ikävää harvoin piiriä jakavalle, kun saattaa nipussa olla parikymmentä avainta! Ja tasan tarkkaan ovat avaimet satunnaisessa järjestyksessä!

Ihan tuli hiki varhaisjakajalle kevätyössä. Oli virman kotteron jättänyt päiväpostilainen tankkamatta, joten piti varhaisjakajan sekin tankata ennen maaseudulle lähtöä. Onneksi sentään tankkauksen tällä kertaa sai tehdä melkein reitin varrella. Ja jotta ei suonenvedot ja krampit häiritsisi varhaisjakajn aamu-unia, piti varhaisjakajan ostaa vielä nestettä nautittavaksi huoltoasemalta. Oli kyllä ryöstöä sen vesipullon hinta. 2,50 €!

Näki varhaisjakaja kurjen ihan läheltä. Niin läheltä ettei ole ennen nähnytkään. Peuroja ei ehtinyt varhaisjakaja paljoa katselemaan, vaikka niitä luultavasti reitin varrella useita oli. 

Viimeisellä laatikolla kuului se kumma ääni taas. Ja katsos kummaa; rengasrikko! Tilasi päivystävä hinausauton ja piti kottero hinata rengasliikkeen pihalle, sillä kotteron erittäin tarkasti ja huolellisesti siivousta takaosastosta ei löytynyt vararengasta, tunkkia tai mitään muutakaan renkaanvaihtoon tarvittavaa esineistöä.Niinpä sitten loput jakamattomat alueet jakoi varhaisjakaja yhdessä päivystäjän kanssa. Ja ihan kohtuuajassa loppujen lopuksi. Oli lehdet myöhässä vain parikymmentä minuuttia.

Siinä se oli tämän kertainen varhaisjakajan yö. Paitsi että heräsi varhasijakaja jo yhdeltätoista, kun joku huusi: "Päivää". Kömpi varhaisjakaja ylös sängystä tukka pystyssä ja kysyi Mieheltä, joka nautti aamupäiväkahvia, että kuka tänne tähän aikaan tuli. Ei täällä ketää, sanoi Mies. Näki varhaisjakaja unta, jossa huudeltiin ja siihen heräsi. 

Nyt menee varhaisjakaja vaihtoehtoisesti kampaamaan koiraa/ perkaamaan perennapenkkiä / leipomaan sitruunakakkuja ennenkuin sitruunat ja munat menevät pilalle / asettelemaan kiviä perennapenkkien ympärille, ettei varhaisjakajan Mies taas luule kesäkulleroita rikkaruohoiksi ja aja niitä kaikkia trimmerillä matalaksi / koulimaan kesäkukkia / pistelemään ristipistotyötä / tekemään kasvimaata/ haahuilemaan ympäriinsä puutarhaan/ menemään puutarhakauppaan kesäkukkaostoksille 

Ja kirjoitusvirheet saa varhaisjakajan puolesta olla just niinkuin ne ovat tälklä kertaa. Nyt on kesäkiireet!