teki taas viime yönä varhaisjakaja. Jarrut toimivat erinomaisesti. Onhan virman auto juuri tullut  huoltoreissulta. Tosin huolto kohdistui takaosan pelteihin, jotka joku siviili ruttasi helmikuussa. Arveli jo varhaisjakaja, että ovat huollon miehet lähteneet kaivamaan osiin tarvittavan metallin vähintään Kiinasta. Kesti näet nuo peltityöt joksaansakin kauan, nelisen viikkoa.  Ja tuskinpa siellä on muuta sitten vilkaistukaan. Jos ei ole työmääräyksessä niin lukenut.

No, joka tapauksessa jarrut toimivat ja sai mäyrä pitää henkikultansa. Ja keräsi varhaisjakaja kaikki sanomalehdet takaisin paikoilleen auton etupenkin tilalla olevan levyn alta.

Piti varhaisjakajan tähän vain tehdä eläinraportti tänään. Näki varhaisjakaja viime yönä: Kolme kissaa, kaksi supikoiraa, kolme metsäkaurista, kaksi pikkujyrsijää ja yllä mainitun mäyrän.

Oli varhaisjakaja iloinen saadessaan taas "oman" virman auton käyttöönsä. Ei tarvinnut varhaisjakajan kuin pari kertaa nousta autosta ulos, eikä kertaakaan avata turvavyötä reitin varrella ulottuakseen laatikolle. Lisäksi iloitsee varhaisjakaja lumien sulamisesta tiestöistä.