viimeistä yötä ovat olleet tapahtumatäyteisiä, ettei ole ollut vaaraa edes nuokahtaa ratin takana.

Lomalla oli varhaisjakaja pääsiäisen jälkeen ja meni töihin vasta maanantaina. Siellä varhaisjakajan työtoveri, tuo kaikkien negatiivien äiti, heitteli hesarinippuja niin että tanner tömisi ja puhui rumia. Rouvaa kuulemma hatutti uudet jakajat, jotka postin suunnitteluosasto kaikessa suuressa viisaudessaan oli siirtänyt Inkoosta tai jostain sieltä päin meidänihanikiomallejättöpisteelle. Niinkuin ne nyt olisivat halunneet pidentää työaikaansa ja -matkaansa. Ihan alkoi varhaisjakajaa hävettämään aikuisen naisen käytös.

Täytyy kyllä sanoa varhaisjakajan, että meitä on monenlaista immeistä tässäkin ammatissa. Uusi siirrännäinen mutisi itsekseen: "Meillä Siuntiossa tehtiin näin ja näin ja meillä oli pöytä ja sitten tehtiin noin. Ja missä ne niputkin on ja taas puuttuu lehtiä...." Tänä aamuna ei tämä herra enää puhellut itsekseen, vaan ihan ääneen ja taukoamatta. Kirjaimellisesti taukoamatta. Elämäntarinaansa asti herra ei ole vielä kerinnyt, kun on tähän mennessä vasta käsitelty pomot ja lehdet ja toinen työkaveri, auto ja ajaminen sekä rekut. Kyseinen varhaisjakaja on myös kanaemo, joka huolehtii työhön tulematta jääneestä työtoveristaan lähinnä uhkaamalla nipistää nappulat kasaan. Sen verran kuin on varhaisjakaja työtoveriaan nähnyt, on tämä hiljainen poika nostellut niput autoonsa ja häipynyt.

Toissa yönä peruutti varhaisjakaja postilaatikolle ja kolinkolin rääks. Sinne putosi takapuskuri, varhaisjakajan ajettua entisen ajan maataloustyökaluun, johon postilaatikot on kiinnitetty. Nosteli ja työnteli ja potki varhaisjakaja puskurin paikoilleen. Vain toisesta kulmasta oli kiinnikkeet hajonneet,onneksi. Kyllä otti varhaisjakajaa otsalohkoon!  Ja reippaasti.

Laatikko johon aviisi tungetaan, pilkottaa takimmaisena. 

IMG_6383.jpg

Viime yönä olikin sitten koko eläinmaailma taas liikkeellä. Hyppäsi kylätiellä mutkan takana hirvi tielle. Onneksi ei vauhtia ollut kovin kummoisesti juuri silloin. Peuroja, kauriita, auton edellä kilometrinkin juoksevia jäneksiä. Ne muuten juoksevat 50 km:n tuntinopeudella. Supikoirakin yritti ihan väenväkisin jäädä auton alle. Kun se kerran oli päättänyt mennä yli tien. Varhaisjakajan onneksi ei kolahtanut. 

Nyt menee varhaisjakaja tekemään puutarhatöitä. Ja vapaapäivät on juurikin nyt tulossa.