"takapyörä" ,kuten varhaisjakajan Mies jalkaa nimittää, tosi kipeä. Ei kärsinyt askelta varhaisjakaja ottaa ilman hammastenkiristystä ja melkein itkua. Tämä oli varhaisjakajan tilanne toissa yönä. Mutta piti varhaisjakajan hammasta purren kuitenkin töihin ängetä. Soitti  jo ennenkuin työpaikalle varhaisjakaja pääsi yöesimiehelle ja, sanoi, että ensi yöksi saat kyllä hakea toisen jakajan varhaisjakajan piireille.

Soitti yöesimies myöhemmin ja sanoi että Esimiehen ominaisuudessa määrää  antaa varhaisjakajalle kaksi päivää sairauslomaa, ettei tarvitse aluesairaalan päivystykseen mennä jonottamaan viikonloppuna.

Kipu alkaa ylhäältä lonkasta ja on päivän mittaan siirtynyt alaspäin kohti säärtä. Buranaa on kulunut varhaisjakajalla kiitettävästi. Mutta tämän päiväinen lepo on jo ollut kipua helpottavaa. Aikoo varhaisjakaja huomenna kuitenkin mennä työterveyslääkärille.

Miettii varhaisjakaja, antaako vanheneva ruumis jo merkkejä, että olisi aika vähän tuota työelämää heivata. Ja onkin varhaisjakaja päättänyt jättää kukkakauppatyön taakseen. Ja sitäpaitsi on varhaisjakajan nivelrikko sormissa pahentunut niin, ettei saa enää kukkakimppuakaan kunnolla sidottua.

Aikansa kutakin, sanoi kukko, kun päätä leikattiin.