jos pitää valittaa siitä, että paikallisen bättrefolkin lehdessä oli kirjoitettu Historia eikä historia. Kova on huoli ruåttinkielen häviämisestä ja oikeinkirjoituksesta.

Meillä taas noidutaan sitä, että taas pitää ostaa uudet töllötinvehkeet muutaman vuoden päästä. Kyllä meille kelpaisi nämä vanhatkin. Sen verran niistä näkee uusintoja kuin haluaa katsoa. Alkaa kehitys harppoa eteenpäin sellaista vauhtia, että meikäläinen jää kyydistä.  Ja ihan mielellään.

Suomalaisfirma (taitaa osake-enimmistö olla jossain ihan muualla kuin suomalaisilla) on tuonut markkinoille uuden älypuhelimen. Kohta  sellainen pitää olla kaikilla eskaria käyvillä lapsillakin. Se on ihan iqu ja must, muuten ei selviä kouluelämässä.  Nyt sitten kaikki pohtimaan, miten Nokialle käy, eikös kaiken maailman analyytikot analysoi uuden puhelimen tuloa päät punaisina ja hätäisimmät on jo lausuneet viisaat sanansa.

Kyllä meikämummo on pudonnut kelkasta pahemman kerran, eikä välitä juosta sitä kiinni enää.

Tässä vaan mietitään, kun laitetaan makkaraa aamuleivän päälle, että minkähän kiinalaisen elukan lihaa tässäkin siivussa on sen muutaman prosentin verran. Tai kun pistetään pataan hernemaissipaprikaa. Missähän nämäkin maissit ovat myrkk... eikun torjunta-aineensa saaneet. Syö tässä sitten kotimaista lainausmerkeissä puhdasta ruokaa, kun sen raaka-aineen on voinut tuoda vaikka vinkuintiasta, eikä siitä tarvitse olla mainintaa tuoteselostuksessa. Ihanne olisi  viljellä itse, mutta laiska mikä laiska. Ja edelleen työt häiritsevät vakavasti vapaa-aikaa. Se on kyllä selvä tekosyy. Mieluummin sitä on pihakeinussa kuin persus pystyssä kasvimaalla.

Ihana päivä, tuulee ja sataa. Tulisi vielä vähän suuremmalla volyymilla. Tämä tuntuu hyvältä kuuman kesän jälkeen.  (Positiivinen asia, Kuopus!)