jo kaikki ylimääräiset työt mitä on tullut luvatuksi tehdä.Tämä joulunalusseutu ollaan kyllä  vielä vaikka aidanvitsaksena.

Ehkäpä jo ensi jouluna on meikäläisen sormien nivelet sellaisessa kunnossa, ettei kukkapaketin tekeminen onnistu. Nyt jo välillä tuntuu kuin olisi kaksi vasenta kättä.

Mikähän minuun on oikein mennyt? Ei huvita, niin ei huvita.  Olisi niin mukavaa olla kotona, kutoa sukkaa, ommella, ristipistoilla,  tehdä ystävän 60 -vuotislahja valmiiksi, leipoa sämpylöitä, harjata koiraa, lukea sanomalehdet kerrankin kunnolla, käydä kirjastossa ajan kanssa, tutkiskella kirpparit oikein perin pohjin, piipahtaa  vanhempia  ja siskoa tervehtimässä, käydä kunnon metsälenkillä koirien kanssa, katsoa telkkaria myöhään, nukkua koko yö Miehen vieressä lämpimässä sängyssä sen sijaan että tappelee kinoksessa pakkasessa jossain jumalanseläntakanakorvessa, yrittää edes pitää huusholli kunnossa, hoitaa puutarhaa ihan kaikessa rauhassa , vähän reissata vaikkapa Kuopusta katsomassa.

Tämä kaikki ja paljon muuta olisi niin mukavaa ja varmaan ehkä mahdollistakin sitten kun joskus  pääsen eläkkeelle. ( Tarkkaan sanottuna 6 v 10 kk ja 29 päivää - pitämättömät lomat)  Voihan kuitenkin olla niinkin, että Itella potkaisee tämmöiset vanhat akat pellolle jo paljon ennen eläkeikää. Tai sitten "työuraa" pidennetään muutamalla vuodella. 

 Eläke kolminumeroinen kuukaudessa mutta ehkä sillä saa villalankoja ostettua ruuan ja muun välttämättömän lisäksi. Sen takiakin pitää nyt ostaa varastoon kun halvalla saa........  ja siksi pitää nyt huvittaa ylimääräiset  työt.

Vaikka ei ne kyllä huvita, eikä huvittaisi varsinainenkaan työ. Eikä tämä ole mikään hetken huuma, vaan koko syksyn on tuntunut samalta. Ei pitäisi ajatella, ei.

Kesää odotellessa. Ehkäpä sitten tuntuu toisenlaiselta, kun luoja taas antaa aurinkonsa loistaa.