onkin vähän järeämpi ajopeli. Tänä aamuna menivät miehet Lappiin tekemään vähän testiajoa lumessa. Voipi olla huminaa päänupissa, kun on tuhannen kilometriä ajanut luurit päässä.

IMG_6503.jpg

IMG_6510.jpg

Tässä vähän talvimaisemaa kotoseudulta. Oma talomme on siinä kohtaa, missä metsä loppuu, ihan tien vieressä.

YUN00014.jpg

Kyllä olen niin ikionnellinen ja iloinen pitentyneistä päivistä, niistä harvoista aurinko päivistä ja siitä, että se eläkeikä lähestyy vauhdilla.

Joskus ajattelen, että mitä jos kuolen ennenkuin ehdin tehdä kaikkea sitä mitä olen aikonut. Isä viimeisenä kesänään halusi tehdä vaikka mitä. Sanoimmekin siskon kanssa, että isä tekee maailman valmiiksi ennenkuin luovuttaa. Piti jopa vanha urkuharmooni tuoda autotalliin odottamaan, että hän sen vielä kunnostaa. Kunnostamatta se jäi.

Jotenkin isän viimeistä matkaa ja hänen vahvaa uskoaan kuvaa se, että kun arkku laitettiin autoon ja se ihan viimeinen matka alkoi, aukesi pilviverho ja aurinko alkoi paistaa. Taustalla soivat urut "Kristallivirran" viimeisiä säveliä.

Tässä on tullut mietittyä kaikennäköistä tehdessä sukuselvityksiä ja luettua historiaa. Eivät ihmiset Suomessa taida ymmärtää kuinka hyvin loppujen lopuksi asiat ovatkaan. Isänkin elämä on auennut ihan toisella tavalla ja olen alkanut ymmärtää, miksi isä oli sellainen kuin oli.

Miehen syntymäpäivälahjakin on valmiiksi pistelty. Kehystystä vaille valmis.