kukkivat tänä vuonna erityisen komeasti. Yllättäen löytyi pensaikosta Tigerstedt, jonka luulin kuolleen. Siinä on monta kukkaa. Minusta P.M.A Tigerstedt on kaunein kotimainen rodo, mutta kasvutavaltaan tavallisen ruma. Viime vuonna ostettu Catawbiense kukkii myös komeasti kun taas Nova Zembla kasvattaa vain versostoa.

Tänään lähtivät kääpiökurjenmiekat kompostiin suurin osa. Tai ehkä ne eivät ole kääpiösellaisia, kun olivat yli puoli metriä pitkiä. Ne ovat kasvaneet tänä vuonna ylen pitkiksi. Muutaman vielä jätin entiseen paikkaan ja muutaman juurakon istutin tontin reunamille. Tyhjään tilaan pistettiin kasvamaan kesäksi narsissitupakka.

Tänään saatiin vihdoin kameliajasmike ja valkoinen kurtturuusukin istutettua.

Oli hyvä päivä tehdä puutarhatöitä. Ei ainakaan kuumuus ollut kiusana. Kaikki kukkapenkit on nyt kitketty.

Daalianjuurakot jotka sain ovat komeita. Kohta saa tukea niitäkin.

Tänä vuonna on tuullut enemmän kuin laki sallii. Naapurin isäntä näytti aamulla ruiskuttavan jotain tällä tuulella!!!!!!!!!! Onneksi ei tullut tänne. Riitti kun viime keväänä ruiskutti rikkaruohomyrkyt tontille. Ikivanha Åkerö puu näytti todella surkealta viime kesänä ruiskutuksen jäljiltä, mutta onneksi se on korjaantunut aika hyvin. Luumupuita kuoli monta, marjatuomipihlaja kasvattaa vain kääpiölehtiä ja villiruususta kuoli puolet. Osansa saivat myös amerikanpihlajan pellon puoli ja päärynäpuun latvus. Rikkaruohot kyllä kuolivat tasan tarkkaan, myös meiltä luumupuiden alta. Luulisi järjen kertovan, ettei ruiskutuksia tehdä tuulisella säällä päivällä. Ehkäpä tällä isännällä on työaika 7-16, eikä niinkuin ennen vanhaan, kun ruiskutukset hoidettiin iltamyöhällä tuulen tyynnyttyä ja mehiläisten mentyä kotiin.

Kovin näytti harmaalta niin luumupuut kuin ojanpiennarkin

1247502830_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247503163_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vanha Åkerö oli lähellä kuolemaa