Lämmin, haalea, kuuma, lauha, lauhkea, lenseä, lempeä, leuto, lämpimähkö, lämpöinenkö? Ei vaan kuuma, polttava, tulinen, hehkuva, helteinen, paahteinen. Siis säätila.

Kampaajalle pitäisi suunnistaa iltapäivällä, jotta olisi Esikoisen Tanun rippijuhlissa edes hiukset kohdillaan. Vaan mahtaakohan kampaajatädin värit pysyä päässä. Ehkä ne valuu jo tarttumisvaiheessa hien mukana niskakuoppaan. Lämpömittari näyttää 29,3 C. No, onhan se vähemmän kuin 33,8 C päivänä muutamana.

Meinaa jo vähäsen tuupata sinne valitusosaston puolelle tämä kesäilmatilanne. Kun ei sisälläkään juuri laske lämpötila alle 25 C. Vaikka kuinka on verhot edessä ja ovet  ynnä ikkunat kiinni koko päivän ja sitten illalla leväytetään kaikki auki.

Luojalle kiitos, minut on siunattu erittäin hyvillä, etten sanoisi mainioilla unenlahjoilla. Ei tuota nukkuminen vaikeuksia, vaikka lämmin onkin. Enemmän sitten se muu oleminen. Työntekoa ei päivällä viitsi edes ajatella. Paitsi, että kukkapenkkejä pitäisi. Siellä taas kaikki luojanluomat ja erityisesti rikkaruohot kukoistaa.

Juu, ensin oli alkukesällä liian kylmä ja nyt liian kuuma puutarhatöihin. Mitähän sitä keksisi näitten helteitten jälkeen. Ehkä sitten aina sataa.....