on minussa nyt ihan varmasti. Muutakin kuin syntymäsellaiset. Suklaa ei maistu!! Ja se on todella huolestuttavaa. Ostin ihan vartavasten itselleni viime yöksi pussillisen suklaasekoitusta, jotain Pandan juttuja. Ajattelin, kun yöllä joutuu ajamaan toistasataa kilometriä ja lehtiä oli huimat 55 kpl, niin suklaa siinä maistuisi ajellessa.Ei maistunut! Itseasiasssa  puoli pussia on vielä hanskalokerossa odottamassa parempia aikoja. Olisi vaan pitänyt ostaa Fazerin keltainen.... jospa se olisi ollut parempaa.

Yleensä syksyllä suklaankulutus lisääntyy 100 % tässä talossa, mutta ei vielä tänä syksynä. Voipi olla, että on ollut pikkusen kiirettä yö- ja päivätyön kanssa. Ne haittaavat todella pahasti vapaa-aikaa!

Peurakolarikin oli taas hiuskarvan päässä. Keskellä kylää hyppäsi peura ( tai kauriitahan ne kuulemma nykyään on.) ihan auton nokan edestä. Ehdin jarruttaa sen verran, ettei osunut. Vauhtiakaan ei ollut kuin 40 km/t. Muutenkin on taas alkanut näkymään elukoita pitkin kyliä. Siellä on menossa puutarhanhoitotyöt öisin asukkaiden nukkuessa.Ja ihan keskellä tiheää asutusta.

Tässä esittelen teille Tyttären  söpön pikkukoirasen. Suoraan myyräjahdista. Nyt nukkuu  koko katras. On se vaan myyräjahti niin väsyttävää hommaa.

Ensi yönä on sama piiri, jossa alkuviikosta muljautin nilkkani. Ei saa se asiakas lehteä ovelle jonka rappusilta putosin. Paitsi jos on ulkovalo hankittu.

Näin se aika kuluu. Marraskuu jo. Maa makaa martona marraskuussa.

Marraskuussa on aika valmistaa pyydykset, kaataa rakennushirret, pestä lehmät suopursuvedellä.

Pyhäinmiestenpäivänä, pyhäinmiestensanttina 1.11 on  marttyyrien ja pyhien miesten henkien vierailun aikaa, silloin lämmitetään sauna, haudotaan vastat ja kannetaan  pöytään syksyn parhaat herkut. Henget saunovat ja syövät ja lähtevät talosta hyvillä mielin. Se takaa vuodeksi karjaonnen taloon.

Ja vielä vanhan kansan sääennusteita: "Kun pyhät miehet puhtailla jaloilla tulevat, niin likaisilla pois menevät ." Yksi aurinkoinen päivä näihin aikoihin tietää yhdeksää puotapäivää kesällä. Pienikin auringon pilkistys pyhäinmiesten päivän ja joulun välissä ennustaa kaunista kesää. Jos nyt on lehti puussa, se tietää keväällä takatalvea.

Näin kertoo Kustaa Vilkunan "Vuotuinen ajantieto."