löytyi kolme vanhaa luonnosta. Pistetään ne nyt tänne joukon jatkeeksi. 

Ei ihan niin huonosti sentään ole asiat tällä kirkonkylällä kuin kirjoittelin .

Kas, Posti sai uuden toimipisteen kukkakaupasta, Aktia meni, mutta rahaa saa vielä seinästä, Kunnantalo muutettiin asunnoiksi, terveyskeskuksessa on hammaslääkäri tai pari, neuvola, terveydenhoitaja muutaman päivän viikossa ja laboratoriokin ottaa muutaman päivänä viikossa vastaan. Kirjastontädit jäivät eläkkeelle, aukioloajat lyhenivät, mutta kirjasto toimii edelleen. Apteekkikin on vahvasti pystyssä.

Kesällä on vieraita naamoja kylä täynnä. Kaupunki on lupaillut kirkonkylän ilmeen kohottamista, joka on jo aloitettu repimällä kaikki kurtturuusut pois ja istuttamalla uusia pensaita. Lounaspaikka on edelleen auki, tarjoten mm. brunssia lauantaiaamupäivällä, tuoreita munkkeja keskiviikkona 30 sentin kappalehintaan ja keskimäärin hyvää ruokaakin. Pitää vielä mainita euron korvapuustit, jotka ovat parempia kuin mummon leipomat! Niin ja onhan kylä saanut ihan ikioman thairavintolan.

Uimarantaa on ehostettu, mutta osalla kylän nuorisio ei ole muuta tekemistä kuin hajottaa uimarannan rakenteet. Mm vessa on jo rikottu tänä kesänä moneen kertaan. Vanhalla tanssilavalla järjestetään kesän mittaan monta tapahtumaa ja kylän nimikkopäivä on saanut suuren suosion. Silloin näkee melkein kaikki kyläläiset ja vähän vieraitakin.

Ei valittamista. Kunhan vielä saataisiin edes osa Fiskarsin turisteista pyörähtämään täällä kahvilla. Kylällä kun ei ole sitä kuulua Fiskarslisää.