tuli valmiiksi ahkeran virkkauksen jälkeen. 

20190928_100423.jpg

On hyvä, kun on tässä iässä niin ei tarvitse miettiä lapsentekoa. Sehän on muodostumassa oikeaksi tieteeksi. 

Uusin tutkimus kertoo, että alkuvuodesta syntyneet lapset menestyvät paremmin koulussa, kärsivät vähemmän masennuksista kuin syksyllä ja loppuvuonna syntyneet. Sen lisäksi äidin masennus vaikuttaa lapseen ja edelleen jos syöt sitä tai tätä tai tuota, voit vaikuttaa kohdussa kelluvaan muksuun niin tai näin. Siis ihan tavalliset ruoka-aineet.  Lisäksi äidin ylipaino vaikuttaa lapseen, isän ylipainosta ei puhuta mitään. Se vaikuttaa lapseen oletko alempaa luokkaa vai korkeasti koulutettu.

On myös hyvä käydä ennustajalla ja lukea tähtien asentoja. Vanhasta "kirves sängyn alla" systeemistä voitaneen luopua. Siitä ei todistettavasti ole apua poikalapsen hankintaan.

Ei ihme, että nuoret eivät uskalla lasta hankkia. Syitä voidaan listata myös tietysti muitakin. Syvästi maapallon tulevaisuutta pohtiva ei ainakaan hanki lasta. Uraa itselleen rakentava ei ennätä. Omaa mukavuuttaan ajatteleva ei lasta hanki. Lisäksi uskalletaan jo ääneen sanoa, ettei lapsen hankinta ole aina maailman ihanin asia. Ja ihan viimeiseksi. Kaikkien ihmisten ei totisesti pidä lapsia hankkia. Jos ei osaa edes huolehtia itsestään.

Edelleen totta on se, että lapsi on kymmenen minuutin hurmio, yhdeksän kuukauden odotus ja elinikäinen murhe joillekin, joillekin taas elinikäinen ilo.