Oli varhaisjakajan piirin auto mennyt remonttiin ja joutui varhaisjakaja ottamaan sen !"#"¤&¤##%&% Transportterin. Koskaan tässä elämässä ei ole varhaisjakaja moiseen tankkiin joutunut  lehtiänsä lastaamaan. Saati sitten semmoisella ajanut.

Meni varhaisjakajalla tankilla jyristellessä neljän ja puolen tunnin aikaikkunaan sijoitetun moduulikokonaisuuden jakamiseen yli viisi tuntia. Tosin osasyynä siihen oli salakavalasti lumen alla piileskelevä jää. Kun oli varhaisjakajan piiristä jäljellä enää 50 km, huomasi varhaisjakaja sellaisen keltaisen valon palavan koelaudassa. Sellaisen polttoaineen vähyydestä varoittavan.

Oli varhaisjakaja jo tässä vaiheessa niin kyrsiintynyt, että ajatteli: "Palakoon". Onhan tehty sopimus päiväpostin ja varhaisjakelun kesken, että lauantaiaamuna on tankissa ainakin sen verran polttoainetta, että saa sillä varhaisjakelija ajella muutaman yön ja varhaisjakelu tankkaa aina maanantaiaamuna piiriltä tultuaan tankin täyteen, jos se on tarpeellista.

Niinpä varhaisjakaja ajoi merkkivalo kirkkaasti palaen piirinsä loppuun, tankkasi 82,5 litraa dieseliä siihen katiskaan sekä ajatteli päiväpostilaista vähemmän kunnioittavien ajatuksin.

Vei varhaisjakaja auton talliin, ajeli kotiin, joi hyvää kahvia kolme kupillista. Meni nukkumaan ja heräsi niin maan perusteellisen kaameaan kramppiin toisessa pohkeessa jotta.

Huomennakin pitää varhaisjakajan ottaa se tankki..

Ai niin, näki varhaisjakaja karhun viime yönä.