aamupäivällä puhui juontaja tähdenlennoista. Niiden parasta havaintoaikaa ovat kuulemma yöt. Ettäs sen nyt tiedätte!

Onkohan  muutenTrafissa ollenkaan tultu ajateltua, että polkupyöräilijät olisi pikinmiten saatettava ajokorttipakon piiriin?

Ja tietysti polkupyörät pitäisi myös katsastaa ja lätkäistä niille jonkinlainen polkaisuvero!

Eikö ne ollenkaan ajattele miten paljon verotuloja jää nyt saamatta!

Tyttärenpojan mopokortti tuli itseopetettuna maksamaan 385 €. Itseopetukseen kuului esim mopon katsastus. Katsastus sujui näin suurinpiirtein: Katsastusmies katsoi: No siinä on mopo. Sitten mopon perään kiinnitettiin (narulla, nippusiteellä?) valkoinen muovikolmio. 56 €, kiitos! Aikaakin kului ruhtinaalliset vajaa 5 min. Plus sitten tietysti runsaasti paperitöitä ja tietokoneen näpyttelyä toimistossa. Lisäksi isän ( joka tällä hetkellä opettaa myös tytärtä varsinaisen ajokortin saamiseen) piti käydä kirjallisissa kokeissa, Isä ja poika kävivät yhdessä turvallisuuskoulutuksessa kuuntelemassa turvallisuusluennon 90 km:n päässä, koska tällä seudulla ei sellaista ihan näillä näkymin järjestetty. Edellinen kun missattiin parilla tunnilla väärän informaation takia. Eli taaskaan ei kukaan tiedä miten päin asiat pitäisi tehdä .Mopokorttia saava oli niin kirjallisissa kuin myös ajokokeessa.  

Rouva ministerin piti tarkastella, että miten ihmeessä ajokortin hinta pomppasi melkein neljännelle tuhannelle uudistuksen myötä. Taitaa ehtiä eduskunnassa kansanedustajat ja ministeritkin vaihtua useampaan otteeseen ennenkuin tämä tutkimus on valmis. Mutta jos koku uusi rahastuskeino keksitään, niin sehän tulee valmiiksi muutamassa kuukaudessa.

EU.n todellinen mallioppilas:Suomi. Kaikki kansa on ylimääräisille veroille pantava ja uudistukset runtattava ennenkuin edes esityksen muste on Brysselissä kuivunut. Onhan se tietysti hyvä että valtio pystyy työllistämään uusilla verotuloilla mm. apulaisalivaltiosihteerintoimistoaliapupäällikönaliapulaissihteeritkin ja muutamia ulkomaanmatkoja työntekijöilleen.

Eli te Trafin suunnittelijat: Nyt sitä mietintämyssyä päähän sen polkupyöräveron suhteen. Olisihan se hieno, että polkupyöräänkin tulisi rekisterikilpi!

 Ajatelkaas polkupyöräveron työllistävää vaikutusta: Vankilassa tehtäisiin muutamia satojatuhansia rekisterikilpiä, katsastusmiehiä pitäisi palkata lisää, samoin toimistohenkilökuntaa. Poliisautoihinhan on tulossa nämä lukulaitteet, jotka heti pystyvät tarkastamaan onko ajoneuvon paperit ja verot kunnossa. Siihen vaan lisäykseksi polkupyörärekisteritiedot. Avot pojat johan alkaa vero- ja sakkotuloja virrata valtion kassaan! Pitäisi vaan saada katsastuseurot pois noitten epsanjalaisten käsistä, vai kenenkähän omistuksessa tämä kaikkein yleisin katsastustoiminta Suomessa nyt onkaan.

Eikä minun tarvitsisi enää ikuna ajaa polkupyörällä, kun ei kuitenkaan menisi katsastuksesta läpi.

Minun mietintämyssyssäni muhii jo uudet systeemit jalankulkijoille....... Voi jee. Siitä tulee hyvä juttu!!