Suunnitelmissa on: HerraHoon harjaus ja pesu. Lillin pesu. Pihan rapsutusta ja siivoilua. Perennapenkkien siivous. Possunleikkeiden paisto iltaruuaksi. Ystävättären kanssa kahville, kevään ensimmäiselle, Fiskariin. Samettiruusun kylvö. Vähän sisäsiivousta. Lasihuoneellekin pitäisi tehdä jotain. Keittiön verhojen silitys ja paikoilleen laitto. Ne jäi pääsiäisestä, kun en silloin ehtinyt.

Höh ja vapaapäivä muka.

Lillillä alkoi juoksuaika kuin salaa. Nanna on sen jo huomioinut, mutta HerraHoo ei ymmärrä ollenkaan. Lilli pyllyä työntää ja HerraHoo pistää leikiksi. Ja sitten Lilli suuttuu. Viikon ja vähän toistakin saa nyt sitten katsella Lillin "tuskaa". Kun on komea uros talossa, muttei se mitään tajua. Toivottavasti naapurin kiinanharjakset pysyvät omalla puolellaan. Onhan tässä välimatkaa metsän läpi pari sataa metriä, mutta kuitenkin.

Mies  lähti jo pihatuohuihin. Lähinnä linnunpönttöjä asentelemaan sinitiaisille ja kottaraisille. Toivottavasti kottaraiset tänä kesänä tekevät pesänsä johonkin muualle kuin viime vuonna. Silloin niiden pesästäpois- reitti kulki ihan toiotan yli ja paskakikkareet pudotettiin sievästi toiotan katolle.

Ei  tarvitse paljon auringonkukansiemeniä tai viljaa haravoida pois syöttöpaikalta. Siitä ovat pitäneet huolta tiaiset, viherpeipposet, peipposet, punatulkut, mustarastaat, keltasirkut, vihervarpuset ja muut tunnistamattomat siivekkäät lumen sulamisen jälkeen. Ja se hiiri joka asustaa päärynäpuun kolossa. Saa nähdä nouseeko kultapallo enää kaiken tallomisen ja tepastelun jälkeen tämän hetkiseltä kasvupaikaltaan. Pitää kai siirtää jokunen juurakko, ettei se kokonaan häviä.

Eiköhän pitäisi ahteri saada liikkeelle....