on soinut  jo monta päivää "Missä kuukin on kuumempi oohiiohei..." Vai millanen se kuu nyt sitten oikeasti siinä laulussa on,mutta minun levyllä se on kuumempi. Johtunee komeasta melkein täysikuusta, joka yöllä mölöttää ensin kylmän sinisenä ja aamulla on ihan erivärisenä. En muista, että olisin helmikuussa nähnyt oranssinkeltaista kuuta.

Ja kylmä on ollut. Edellisenä yönä putosi auton mittarin lukemat kylmimmillään -34 C. Viime yö ei ollut niin kylmä. Paikallislehden peittojakelun kanssa oli sen verran liikettä, ettei ehtinyt kylmä tulla muutenkaan, vaikka ikkuna joutui olemaan auki ison osaa ajasta. Ja verran tosiaan huiskin, että nyt on muskelit kipeänä molemmista käsivarsista. Ja venytykset on kyllä tehty joka suuntaan!

Loppuis nyt jo tämä talvi ja sulaisivat lumikasat postilaatikoiden edustoilta  niin ei tarvitsisi A) kurkotella lumikasan sisällä olevaan laatikkoon. Yleensä siitä näkyy vain kansi ja se on miltei maan tasalla. B) Kurkotella  laatikkoon, joka on metrin verran kinoksen sisällä ja johon sentään lapioitu puolen metrin levyinen  polku. Siinä kyllä joutuu antamaan periksi ja nousemaan autosta.  C) Miettiä, että missäs kohtaa se oja onkaan, kun on niin hienosti putsattu koko ympärystö. D) Kiivetä kinoksen päälle, että saa lehdet laatikkoon.  E) Miettiä uskaltaako ajaa laatikolle vai kellahtaako auto kyljelleen. Jälleen on putsattu, mutta aura-auto onkin putsannut puoli metriä alempaa. F) Jos tuonne ajan, jääköhän auto mahastaan kiinni ja kaikki pyörät ilmaan  G) Ihan vaan kiltisti nousta ylös ja kiikuttaa lehdet laatikkoon. H) Ihmetellä, että mihis se loota on kadonnut. "Kyllä tässä sellainen piti olla". I) Nousta  autosta, kömytä laatikolle ja huomata että siinä on mainoskieltotarra.J) Kurkotella niin maan perusteellisesti, kun on kyllä lapiotu laatikon edusta, mutta niin kapeasti,ettei autoa saa millään sovitettua siihen rakoon. K) Peruutella laatikolle, vaikka kesällä pystyy ajamaan suoraan. M) Ajaa komeasti ohi kun on kesämökkilaatikko L) tai sitten saa ajaa nätisti laatikon vierelle ihan kuin kesällä ja sujauttaa aviisit laatikkoon.   Huom. Tämä ei ole valitusta (ainakaan mitään isompaa) vaan ihan pelkkiä toteamuksia.

Kuopus tuli, oli ja meni. Mies ihmettelikin, että nopeastipa viikko sujahti.

Kukkakaupassakin on ollut parina päivänä. Aamupäivällä kun heräsin, tuntui ihan mahtavalta, kun ei tarvitse mennä mihinkään. Ei edes kauppaan. Siellä kävin aamulla töistä tulessa ja olipa hiivatin kallis kauppa. Sitä pitää kyllä vältellä. Onneksi se aukeaa  " vasta" seitsemältä.  Silloin olen useimpina aamuina jo kotona. Enkä muuta ostanut kuin vähän juustoja ja paahdettuja pähkinöitä ja tuoreita leivonnaisia. Olivat ehtineet paistaa, Hedelmiä, lihaa täysjyvämuroja ja ruistyynyjä, koirille pikkusen pureskeltavaa.... ja taisi siinä vähän jotain muutakin olla. Mitään ei oikestaan pitänyt ostaa kuin maitoa.. Mutta tietäähän sen kun tälläinen maalainen pääsee kaupungin isoon markettiin!

Jahas. Mies toi trimmauspöydän keittiöön. Se on koirien harjaus- ja huoltopäivä tänään.

On ne kesällä ulkoilumaastotkin vähän erinäköisiä...

Missä kuukin on kuumempi oohiiohei....