tai pikemminkin aamuyön, oli vasta syntynyt hirvenvasa, joka honteloilla koivillaan käveli metsätiellä. Juuri ja juuri se pääsi ojan yli metsään. Missä lie emo ollut, ei kaukana varmaankaan, mutta en jäänyt katselemaan vaan ajoin hiljaa pois. Oli se niin suloinen ja hellyttävä  eläinlapsi.

Valkohäntäkauriit olivat taas liikkeellä joukolla. Laskin niitä ainakin 16 ja ne ovat vain auton valoissa  tiellä ja tien välittömässä läheisyydessä olevat tai pellolla valoisan aikaan. Ei ajaessa paljon ehdi sivuille vilkuilla ja niitä "läheltä piti"- tilanteita tulee useinkin. Muutama jänis ja epämääräinen luku kissoja lisätään tämän aamun luetteloon.

Äitienpäivä oli ja meni. Tuntui mukavalta kun lapset ja lastenlapset tässä pyörivät. Esikoinen oli tehnyt Brita-tortun, Tytär ostanut syyshortensian. Mistä muuten arvasikaan, että sellaista olen miettinyt. Poika toi vehnätyynyn hautelemaan kipeitä jäseniä ja miniä oli ostanut uuden Muumimukin, kun oli huomannut, ettei minulla ole "omaa" kuppia. Lisäksi komea hortensia löysi tiensä eteisen lipaston päälle. Kuopus muisti kortilla ja soitti pitkän puhelun Puukenkämaasta. Kohta me Kuopus muuten nähdäänkin .Elokuun alussa, kun Esikoisen Tanu pääse ripille.

Aamupäivällä kävimme pienen lenkin todella kauniissa koskimaisemassa Miehen synnyinkodin mailla. Mieli lepää kosken kohinaa kuunnnellessa ja katselessa sammaleen peittämiä kiviä ja kallioita. Löysinpä oudon kasvinkin kukkimassa. Ylös nyppäsin yhden ja teinpä luonnonsuojelurikoksen vissiin. Se alue, pieni pläntti, kun on rauhoitettu pähkinäpuiden takia. Täytyypä vilkaista mikä kasvi se on. Arvelisin sen olevan joku tyräkkikasvi.

Ei löytynyt kasvikirjasta sopivaa. Aikaisin kukkiva,kukat kuten tyräkkikasveilla, matala, alle 10 cm, tiheänä kasvustona märällä paikalla, enemmän varjossa kuin puolivarjossa, kalkkipitoisessa maassa.

Jaa, toukokuun 10. päivä ja kylmää kuin ryssän helvetissä. Vaikka Kuovilan Hessu kyllä ennusti,että puolenkuun jälkeen lämpiää. Ja oikeassahan on. Jo keskiviikkona pitäisi odotetun lämpöaallon tulla. Vaihdoin keskiviikon vapaapäivänkin täksi päiväksi. Jospa Puutarhan taimiosastolla kävisi vähän vilkkaammin kauppa, kun ilmat lämpenee.

Tänään on taas tälläinen kaakao/sohva/elokuva päivä. Meikäläisellä. Mies on ahkerana jo tuntikausia sirklannut tulevan talven polttopuita. Iskiaskin on jo helpottanut.

Omassa puutarhassa kaikki Luojan kukat kukoistavat. Parhaiten nokkoset, vuohenputket ja voikukat.