Kyllä varhaisjakaja aamulla siunasi, kun kahlasi autotalliin ja pisti Toiotan käyntiin ja lähti leipää tienaamaan. Onneksi kaupungin ahkerat työmiehet eivät olleet hereillä kun varhaisjakaja lähti reitille 1070 lehden kera. No eipä aikaakaan, kun ahkerat työmiehet suurine koneineen jo tulla pöristelivät. Siinä eräskin valopää kasasi keskelle katua melkein metrin kinoksen ja jäihän varhaisjakaja siihen kiinni, tietysti, kun ei päässyt yli eikä ympäri. Varhaisjakajalla pikkusen keitti kun lapiota  heilutti. Pikkuisen sanoi rumastikin traktorikuskille, joka siihen tuli ihmettelemään, mutta onneksi traktorikuski kuulosuojain?radiostaan vissiin merisäätä niin tarkoin kuunteli ettei tainnut kuulla varhaisjakajan mutinoita.

Maaseudulla olikin aurattu niin maan perusteellisesti kaikki tiet oikein viimeisen päälle, paitsi se viimeinen korpipätkä. Ja postilaatikoiden eteen jäänyt kunnon kasat. Kyllä varhaisjakaja joskus vielä työsuhdeautostaan putoaa kun kurottaa postilaatikolle pikkuisen kankku penkin reunaa enää hipoen. Ja auto jatkaa matkaa yksinään. Hah. Mutta hyvä oli varhaisjakajan mieli, kun kotitalliin ajoi Toiotan vähän kahdeksan jälkeen. Varhaisjakajalla on enää kaksi työyötä ennen lomaa.

Paitsi, että Mies arveli Madeirallakin ehkä lunta satavan.

Optimistina Mies on laittanut merkkikepin hankeen, josta voimme seurata lumen sulamista näin maaliskuussa... Eilen tuli melkein 10 senttiä hötöä ja näkyypä taas auenneen Siperian helvetin portit. Kohta ei kepistä näy enää mitään.

Kevät on Etelä-Suomessa kaksi viikkoa myöhässä. Mutta kaipa sentään juhannuksena on jo hiihtokelit ohi.

Ja nyt Kuopukselle se yks tai useampikin positiivinen asia. Kun on ollut lunta, niin ei ole tarvinnut siivota niin usein, kun koira(t) ei tuo kuraa sisälle. Ja on riittänyt Miehelle liikuntaa ja kaupungin miehille sekä kiinteistönhoitajille työtä lumen siirtämisen merkeissä. Eikä ole saanut huimata, kun välillä joutuvat kerrostalon katolle päiväksi lumikolan kanssa töihin. On voinut ihailla kaunista valkoista luontoa huilatessa. Seuraavaksi sitten riittääkin töitä, kun pumpataan kellareita tyhjäksi sulamisvesistä.

Tänään on Kertun päivä. Vanhan kansan sanonnnan mukaan ei juurikasvit sinä vuonna menesty, jos Kertun päivää vasten yöllä sataa. No ei satanut .

Aamen.