Minä olen ajanut kolme kertaa kirkolle perjantaina. 

Ensin hammaslääkäriin, sitten hautausmaalle ja kun kukkaro unohtui kotiin, niin vielä kolmannen kerran leipomoon ostamaan pullaa iltapäiväkahville. Ja täytettyjä sämpylöitä.

Nyt iskee luterilaiseen suomalaiseen ilmastoahdistus.

 Minun bensaa polttoaineena käyttävä auto on varmasti tehnyt kauhean reiän atmosfääreihin.

Ja kaiken lisäksi lämmitettiin vielä sauna. Puilla.

Aasiassa ei asiaa juurikaan murehdita. Poltetaan pikkusen kaskea, ajetaan mopoilla ja autoilla ja muillakin vehkeillä, ettei naapurin ikkunasta sisälle näe pikkuisen saastepilven takaa, hiilellä lämmitetään ja kokataan.

En nyt ole ihan niin tyhmä, vaikka tyhmä olenkin, ettenkö ymmärrä, että tämä maailma ei kestä tätä kaikkea.

Sitä olen tässä ihmetellyt pikkuisen, että jos tästä kunnianhimoisesta sähköautofantasiasta ym fantasioista tulee joskus totta, niin riittääkö se sähkö töpselistä ihan joka paikkaan. Vai pitääkö antaa ranskalaisten rakentaa pari ydinvoimalaa lisää sähkön tuotantoon. Vai tuotetaanko sähköä hiilivoimalla. Tuulivoimaloita ei voi lisätä, kun muuttolinnut lentää niihin ja ihmiset saa päänsärkyä. Vesivoimaa ei voi lisätä. Vai ostetaanko sähköä Venäjältä ja ummistetaan vähän silmiä...

P.s olisin kyllä mennyt kirkolle bussilla. Seuraava olisikin mennyt jo maanantaiaamuna klo 08.15. Tosin käveltävää olisi tullut kuutisen kilometriä, jos olisin joka paikkaan halunnut. Ja takaisin olisin päässyt saman päivän aikana klo15.30. 

p.s p.s Meillä on tosi asiassa yrietty vähentää autoilu  minimiin. Koiria ei enää kuskata omaan metsään lenkille. Kaupassa käydään kerran tai kaksi viikossa ja kaikki asiat pyritään toimittamaan samalla kertaa. Ja kaikenpäiväisen turhan tavaran ostaminen on lopetettu. Mutta saunaa lämmitetään ja taloa puilla.