pistää muutama rivi  tänne, vaikka vatut kiljuu puskissa, pyykit koneessa ja pyykkikorissa. Rikkaruohot kukkapenkeissä on kyllä ihan hiljakseen.

Faces oli ja meni. Olipa kirkonkylälläkin jotain elämää. Esikoinen ihastui ikihyviksi tapahtumaan. Tunnelmaa oli ja ruoka oli tosihyvää.  Tosin ainakin yksi valitus kuultiin: Kaupassa piti kassalla jonottaa! Paikalliset olivat sankoin joukoin tapahtumassa mukana, mikä on ilahduttavaa. Tämä Esikoisen kertomaa, itse en lähde kotoa kuin pakolla näin kuumina kesäpäivinä. Niin ja meikäläinen kyllä on pahoillaan siitä, että festariviikonloppunakin kylä oli pilkkopimeä. Ei yhtään katulamppua palanut missään.

Olipa mahtava sunnuntain vastainen yö!  En ole tuollaista salamointia nähnyt vielä tähän mennessä. Ukkonen jyrähteli muutaman kerran ja vettäkin tuli 10 mm. Töihin piti vääntäytyä, mutta ukonilma ja vesisade olivat ohi jo silloin. Esikoinen sanoi , että he rantakalliolla nauttivat hyvästä musiikista, siideristä, ystävistä ja mahtavasta salamoinnista kunnes taivas aukeni. Mutta ei se tunnelmaa ollut haitannut ,kun pääsi sateen suojaan.

Sunnuntaiaamuna olin ajaa kolarin keskellä kylää. Tavanomaisesti ajattelin ja katselin kaikkea muuta kun yhtäkkiä etuoikealta hyppää lammas tielle karitsoita useampia perässään. Kylläpä pelästyin! Oli ihan vähällä ettei lampaasta tullut rosvopaisti. Sinne ne kopistelivat lihakaupan taakse mistä kuulemma ovat lähteneetkin. Kirkonkylän ja meren välissä on aika iso rakentamaton alue missä lampaita laidunnetaan kesäisin. Lienevätkö kylän pojat päästäneet ne aitauksestaan yöllä. Sitäkin joskus on tapahtunut. Tai sitten ne ovat päässeet karkuun jostain aidanrakosesta.

Nyt kyllä pitää mennä vattupuskaan. Ja sitten työpaikkalääkärille. Nilkkapahalainen on alkanut valittaa kytkimen käytöstä ja rappujen noususta ja alaskin tulemisesta. Täytyy valittaa samaan syssyyn kaikki muutkin vaivat. Nyt kun kantapää on terve, niin päkiä kiukuttelee. Vai onko se nyt päkiä, se alue varpaiden takana? Niin ja lonkka on niin kipeä ettei sillä kyljellä kärsi maata. Ensin alkaa särkeä reittä, sitten polvea ja viimeksi kipu siirtyy pohkeeseen ja nilkkaan.

Kyl on tautinen immeinen.