alkoi nyt, etteikö sanottaisi valitettavan ennenaikaisesti työtapaturman vuoksi.

Oli rakennusvirma tuonut kattohuoparullalavoja muutenkin ahtaaseen kulkuväylään. Ja varhaisjakajien työtä vaikeuttaakseen sijoittanut maahan viereen paksu lankun, jossa oli päässä lauta poikittain. Ja sen lisäksi pari putkenpätkää. 

Sai varhaisjakaja hyvillä mielin auton lastattua ja haki viimeiset lehdet. Ja eikös viimeisiä lehtiä autoon tuodessaan kompastui varhaisjakaja siihen parrunpätkään. Otti varhaisjakaja monta juoksuloikkaa ja kaatua lätsähti asfalttiin. Aijjaiaijai.

Tuli varhaisjakajan polvesta osin nahaton ja taisi muutama reikäkin siihen tulla. Kärsi varhaisjakajan olkapää tässä tapauksessa pahimmat vauriot eikä suostu paljoa liikkumaaan ylös eikä alas juuri tällä hetkellä.

Myönsi varhaisjakajan yöesihenkilö kaksi yötä sairaslomaa eli ne yöt, jotka varhaisjakajan olisi pitänyt olla töissä ennen loman alkua.

Nyt toivoo varhaisjakaja olkapään tulevan kuntoon ensi viikoksi, jotta pääsee nyhertämään maanantaiaamuna jouluistutuksia kukkakauppaan. Eikä aio varhaisjakaja hakea yhtään enempää sairauslomaakaan.

Vielä pitää varhaisjakajan kertoa Seijan yöstä. Oli varhaisjakajalla harjoittelijakin mukanaan, kun varhaisjakaja myrsky-yössä ajeli risujen, oksien, tielle lentäneiden peltilevyjen ja kaatuneden puiden lomassa. Kaikkia lehtiä ei varhaisjakaja pystynyt edes toimittamaan kun puita makasi yli tien siellä täällä. Pahimmat vahingot näkyivät tulleen alueelle sen jälkeen, kun varhaisjakaja oli siellä jo käynyt. Jos myrsky olisi tuivertanut pahimmillaan juuri varhaisjakajan reittiään ajaessa, voisi olla niin, että varhaisjakaja makaisi sairaalavuoteessa tai peräti ruumishuoneella. Sen verran järeitä puita näkyi kumollaan kyseisellä reitillä tänä aamuna. 

Ei muuten näkynyt harjoittelijaa tänä aamuna enää. Mahtoi poikaparka saada tarpeekseen eilisestä.

Seuraavana myrsky-yönä pitänee varhaisjakajan harkita töihin menoa.......