Olen vuosien varrella keräillyt lasten parhaita. Tässä muutamia. Harmittaa hirveästi, ettei tullut kirjoitettua ylös kaikkia mukavia juttuja, joita olisi ollut lukemattomia.

Jyykiboy on syntynyt elokuussa -94

14.12-96. Esikoisen esikoinen Jyykiboy oli mummilla hoidossa. Poika veteli kirjoja alas kirjahyllystä. Minua rupesi harmittamaan ja kysyin:"Mikä sinä oikein luulet olevasi?". Poika vastasi:"Demali." =demari

27.12-96. Jyykiboy uitti leipäpaloja mustaviinimarjamehussa. Nosteli niitä pois mukista ja totesi:"Onpas musta. Onpas musta. Voi jesses onpas musta."

28.12-96. Isi ja äiti laulavat saunassa. Jyykiboy sanoi isille:"Minä en osaa kuunnella enää!" Ja äidille:"Ole hiljaa! Mene ylös istumaan edes!"

3.1-97. Jyykiboy viineristä:"Tosi siisti."

Tätiä, äidin nuorinta siskoa, komennettiin tiukasti: "Paikka."

sikilisko = sisilisko

11.8-97. Mummi lähti opiskelemaan ja Jyykiboy totesi:"Nyt vaari joutuu nukkumaan tyhjän mummin vieressä."

Tanu on syntynyt lokakuussa -95

kesällä -97. Aamulla Jyykiboy ja siskonsa katsoivat muumeja. Siskon hiukset törröttivät pystyssä ja Jyykiboy tuumi: "Tanu (Taru) on ihan kuin Aleksi": Aleksi oli hoitopaikan punkkaripoika. Ja siskolle tuli alahuuli. Siitä on tullut yksi siskon lempinimistä ,Tanu.

napepöllö=nakupelle

puppala = kupla

18.10-97. Pihapuussa oli yksi oksa joka oli edessä. Äiti käskä Jyykiboyta sahata sen pois omalla moottorisahallaan. Poika suuttui:"Ei siinä ole patteleita, ei sillä voi sahata!"

21.10-07. Jyykiboy nukkumaan mennessä:"Minä luovutan!". Taisi nukkumaanmeno olla joskus aika show.

-98 Tanu oli oppinut sanomaan r-kirjaimen. Jyykiboy:"Missä olet?" "Täärrrrä!"

Tonitsi on syntynyt kesäkuussa -97

piitonmaija=kello.

impalapala= iltapala

23.2 -01. Tanu ihastuneella äänellä tädilleen:"Täti, sinulla on uudet kasvot". Täti oli käynyt kauneushoitolassa.

marraskuu -03. Tonitsi kömpi aamulla tädin selän taakse sänkyyn ja sanoi:"Täti, sinä olet ihanan lämmin. Isi oli jo kylmennyt."

Tonitsi kertoi menevänsä naimisiin pienen, ruman ja köyhän tytön kanssa. Lapsia he eivät kuulemma hankkisi, kun niistä tulisi liian pieniä.

Jyykiboylle ja parhaalle kaverille tuli pikku ryppy, kun ParasKaveri olisi halunnut ladata pattereita Jyykiboyn laturilla. Jyykiboy tuumi, että periaatteessa sinun pitäisi maksaa vähän sähköstä!

Pojanpojalla Iikalla oli pitkään mielikuvitusystävä Tomotomo, joka käy koulua, ajaa moottoripyörällä ja tekee kaikkea muutakin. Ihan uskomattomia juttuja vakavalla naamalla.

Vanhempi pojanpojista ei osannut sanoa s-kirjainta. Niinpä syksystä tuli tyksy!

"Pottu tattu nenään!" Isi ei millään ymmärtänyt, että possua sattui nenään.