Kaupunki myy kaikki omistamansa turhat kiinteistöt, asunnot,  maa-alueet ym. Kaavoittaa rannat tonteiksi. Lakkauttaa kouluja niin paljon kuin mahdollista, karsii terveyspalveluja. Se on kai jo täällä kaupungin perähikilässä aloitettu, kun terveyskeskuslääkärinä on  "DingDong Hui". Synnytysosasto jo lakkauttettiin ja tästä alkaa aluesairaalan alasajo, vaikkei sitä missään virallisesti lue. Opetusohjelmasta karsitaan 200 000 € neljän viiden seuraavan vuoden aikana. Sitä paitsi Kaupunkia rasittavat eläkeläiset.

 Ja mitä Kaupunki odottaa? Uusia asukkaita!! Lapsiperheitäkö muualta Uudeltamaalta tai pääkaupunkiseudulta? Huihai ja turha toive. Kuka tulee tänne lakkautettavien koulujen ja kyseenalaisten terveyspalveluiden äärelle. Kaikki toiminta keskittyy Ekenäsiin ja Kaupungin muut  alueet jäävät vähitellen syrjään.

Kaupunginjohtaja Mårrrten sanoo, että jos on ylipainoa, on muutettava ruokavaliota ja lisättävä liikuntaa.Sama kuulemma pätee kaupungintalouteen.

Olisi tästä asiasta muutakin sanottavaa, mutta kun pitää mennä töihin ja ennen sitä laittaa Miehelle vähän purtavaa. Vaan eipä tässä meikäläiselläkään ole parannuskeinoja Kaupungin talouden elvyttämiseen. Paitsi jos ollaan töissä, niin silloin ollaan töissä, eikä haaveilla.

Kohta meikäläinenkin on Kaupungin taloutta rasittava eläkeläinen. Mitähän Kaupunki aikoo niille tehdä?