meillä kaikilla ja se on yhtä varma kuin köyhän kuolema.

Meillä täällä uudessa "kuntayhtymässä" on kilpailutettu vanhustenhoitoa ihan lain pykälien mukaan. Ja tulos oli se, että kymmenen vuotta toiminut demantiakoti, yksityisen firman, vaihdetaan toiseen yksityiseen firmaan. Vanhukset pakkosiirretään uuteen "kotiin" elokuun alussa.

Ihmettelenpä vain miten paljon halvempi tämä uusi paikka on. Kaupunki joutuu jopa ostamaan uudet sängyt vanhuksille, kun ne eivät sisältyneet hintaan. Mitä muuta ei sisältynyt hintaan, sitä ei kerrottu. Jos jotain positiivista haetaan, niin uusi paikka on kyllä sanan mukaisesti keskellä kaupunkia.

En ole paljon vanhuutta ajatellut, mutta kaiken kuullun ja luetun jälkeen toivon nopeaa kuolemaa ilman, että pitää maata vanhainkodin vuodeosastolla vuositolkulla syötettävänä ja käännettävänä. Silloin (kun minusta tulee  niin vanha) varmaan ei kaupungilla ole edes vaippoihin, lääkkeisiin, pyykin pesettämiseen ,ulkoiluttamiseen jne. enää varaa, vaan omaiset saavat ne kustantaa. No ulkoiluttamiseen ei taida olla enää nykyäänkään varaa. Lehmienkin pitää saada olla ulkona vuodessa EU direktiivien mukaan, oliko se nyt 60 päivää. Entäpä vanhukset?

Mitäs jos vanhuksia aletaankin hoitaa sen verran kun eläkettä riittää? Siinähän yhteiskunta säästäisi huimasti ja voitaisiin rakentaa uusia lämmitettyjä jalkakäytäviä ja muuta tarpeellista.