artikkeli tämän aamun Turun sanomissa: " Lemmikkien leikkely yhä yleistä". Kyseessä on juttua jenkeistä, mutta tätä tapahtuu kaikkialla maailmassa.

Koiratappeluita järjestetään ja sitä varten koirlta leikataan mitä julmimmalla tavalla korvat ja häntä. Puutarhasaksilla tai saksilla jne. Löytökoirataloista haetaan koirille "puruluita". Tappelun päätteeksi saatetaan hävinnyt koira repiä kilpakumppaneiden toimesta kappaleiksi. Ja tätä ihmiset katselevat, lyövät vetoa ja nauttivat.

Varakkaammat  leikkauttavat kissoilta ja koirilta äänihuulet, niin saadaan hiljaisia lemmikkejä. Tulee hyviä käsilaukkukoiria.  Eikä mourua kollit.

Eipä ole pitkä aika, kun Suomessakin typistettiin tiettyjen rotujen pennuilta häntä. Ja en tiedä vaikka olisi typistetty korviakin. Joku venäläinen eläinlääkäri väitti ettei koiranpentu tunne kipua kun siltä leikataan häntä. Puuduttamatta.

Yhtä lailla on passiivista väkivaltaa eläimiä kohtaan. Jätetään ilman ruokaa, vettä ja muuta hoitoa. Heitetään kadulle, pistetään muovikassiin ja viedään metsään.

Ihmiskunta on oikein maailmankaikkeuden alakastia. Ja hyvä tulee, kun lapset pelaavat pelejä, joissa tapetaan, silvotaan, potkitaan, katkaistaan jäseniä. Eikä tunnu missään. Telkkarissa näytään mitä kauheimpia  elokuvia. Miten joku voi keksiäkin kaikkea sellaista. Pelkkää kidutusta, tappelemista ja tappamista. Eikä tunnu missään.

Ihminen on niin tyhmä otus, että se hävittää itse itsensä tältä ihanalta maapallolta. Olemme jo tehokkaasti, ajan hengen mukaisesti, aloittaneet senkin asian.

Entä jos joku yrittää olla erilainen. Välittää ympäristöstään, kanssaihmisistä, elää vaatimattomasti. Sellainen ihminen on hullu yleisen mielipiteen mukaan. Ja käytetään häpeilemättä hyväksi.

Ei, ei. Nykyään pitää olla tehokas, mahdollisimman paljon kuluttava, asua 300 neliön hulppeassa talossa, tehdä töitä 18 tuntia vuorokaudessa, ostaa uutta, uusi auto, uusia vaatekomeron sisusta ja koti säännöllisin välein, tehdä muutama tai useampi kauneusleikkaus, häpyhuulia myöten. Ja naisen tulee näyttää seitsemänkymppisenä nelikymppiseltä tai mieluummin kolmekymppiseltä: tiukka pylly ja terhakat rinnat, sileät posket ja muhkeat huulet. Miehellä tulee olla pyykkilauta vatsa, lihaksikkaat käsivarret, sileä naama ja tietysti paksu lompakko.

Kyllä varmaan jumalat katuvat, kun ovat tälläisen otuksen maapallolle luoneet.