Harjoittelija ynnä varhaisjakaja ynnä virman katiska ovat saapuneet aamulla klo 0540 ehjinä jakohuoneelle takaisin. 

Vaikka varhaisjakaja sitä välillä epäili. Taas on raskaalla kaasujalalla varustettu harjoittelija vetänyt kunnon ripausjäljet useammallekin postilaatikolla. Saattaa olla, että  mustia jälkiä löytyy jonkin asfalttitien reunalla olevan postilaatikon kupeeltakin. Sellaista vanhaa lehmäpolkua noudattelevan asfalttitien kurvaili harjoittelija kahdeksaakymppiä paljon kurveissa hiljentelemättä. Ja jos hiljensi niin silloin lyötiin jarrut pohjaan niin että oli varhaisjakaja turvavyöhön kuristua.

Huomautti varhaisjakaja harjoittelijalle kolme kertaa, että olemme ihan ajoissa ja helpota vähän, mutta harjoitteilija luuli MonteCarlossa olevansa eikä nostanut jalkaa kaasulta.

Jos vielä ensi yön varhaisjakaja selviää paskomatta housuihinsa ja yhtenä kappeleena, kiittää hän Luojaansa suuresti.

Ei enää ihmettele varhaisjakaja virman autojen vaihdelaatikoiden hajoamisia. Jos painaa kaasun pohjaan laatikolta lähtiessä, niin että ehtii kiihdyttää kahdeksaankymppiin  ennen vajaan sadan metrin päässä olevaa seuraavaa laatikkoa, tekee sitten kunnon jarrutuksen ja taas sama toistuu seuraavalle laatikolle mennessä. 

Kysyi harjoittelija jakohuoneelle tullessa, että miten meni?  Oli varhaisjakajalla montakin vastausta valmiina, mutta totesi sitten varhaisjakaja vain, että ehjinä ollaan kaikki perillä ja lehdetkin tuli siinä ohessa suurin piirtein jaettua.

Kirjallisen varoituksen uhalla kieltäytyy varhaisjakaja kohta opettamasta yhtäkään harjoittelijaa. Ja koskapa harjoittelijat eivät päivällä pistä rikkaa ristiin uuden piirinsä opettelemiseksi, vaikka siitä ihan palkankin saisi, pitää heitä nykyään viisikin yötä opettaa uusille piireille.

Eikä tässä nyt auta pomonkaan varsin läpinäkyvä kehu varhaisjakajan hyvästä työpanoksesta. Siitä kun vainajana ei ole paljon iloa.