wautsi wau toissayönä ajellessaan kuun loisteessa.

Molemmin puolin taivaanrantaa välähtelivät salamat. Kuun valossa näkyi muhkeita ukkos- ja sadepilviä. Nautti varhaisjakaja täysillä upeasta näystä. Muutama kunnon sadekuurokin rapsahti. Taisi tulla rakeitakin välillä. Salamointi ja jyrinä jatkui koko aamuyön milloin lähempänä, milloin kauempana.

Soitti päivystävä juuri kun varhaisjakaja oli lähtenyt piirillensä ja nakkasi varhaisjakajalle lisäpiirin. Ei ollut ystävämme Afrikasta tullut yöksi töihin polkupyöräpiirillensä. Eikä varhaisjakaja sitä yhtään ihmettele. Ei olisi varhaisjakajakaan lähtenyt polkupyörällä mihinkään. 

Maaseutukierroksen ja luonnonnäytelmän jälkeen varhaisjakaja siis kömpi yhdeksän kerrostaloa  ja kaksikymmentäyhdeksän rappua läpi. Ihan kaikkiin rappuihin ei varhaisjakajan onneksi mennyt lehtiä. Kyllä on varhaisjakajan kunto taas vain vähän nollan yläpuolella tämän testin mukaan. Hyvää teki liikunta varhaisjakajan laiskistuneelle ruumiille ja sielulle. 

Viime yönäkin jatkui komea valoshow, sanoi varhaisjakajan Mies, mutta nukkui varhaisjakaja syvää unta, ettei edes jyrinää kuullut.