taas varhaisjakajan yössä.

Ihan kaikessa rauhassa ajeli varhaisjakaja maaseudun rauhassa aviiseja toimittamassa.
Ennen sitä oli varhaisjakaja kuitenkin jakanut yhden kaupunkipiirin. Ei ole ennen koskaan varhaisjakaja pelännyt kaupungin yössä, mutta viime aikaisten tapahtumien jälkeen on varhaisjakaja kantanut hälytintä taskussa kaiken varalta.

Siis kaikessa rauhassa, kunnes mutkan takana näkyi polkupyörä kumollaan. Tarkastelu tuotti tulokseksi yhden polkupyöräilijän sen lisäksi. Polkupyöräilijä nukkui kylkiasennossa kasvot veressä pyörän vieressä. Pysäytti varhaisjakaja virman auton ja pisti radiota pienemmälle sekä varovasti kyseli mieheltä, että mitenkäs sitä...?  "I´m ok" , ja jatkoi unia. Soitti varhaisjakaja kuitenkin 112:een. Lupasivat sieltä lähettää partion. Siinä sitten odotelttin, varhaisjakaja kiviä potkien ja rastapäämies unia vedellen, välillä kääntyen ja valittaen. Oli miehen silmäkulmassa ilkeän näköinen haava ja nenästäkin verta tuli. Ei paljoa osannut varhaisjakaja muuta tehdä kuin laittaa oman takkinsa miehen päälle ja katsella. Ja soittaa vielä uudelleen 112:een, että joskos sitä ambulanssia kuitenkin tarvittaisiin. Sanoivat , että partio arvioi miehen tilan.Tuli partio ja varhaisjakaja lähti.

Tulee kohta paikalliset poliisit liiankin tutuiksi varhaisjakajalle, jos niitä joutuu harva se viikonloppu soittelemaan. Ajatteli vielä siinä ajaessaan, että toivottavasti ei elukka hyppää eteen......pitäisi taas soittaa. Vaikka ei  sen puoleen. Olivat poliisit kaksi hyvännäköistä nuorta miestä joissa varhaisjakajan silmä lepäsi, vaikkeivat ole käytöskoulussa oppineetkaan tervehtimään.

Ja toivoo varhaisjakaja ettei koskaan pahalle onnettomuuspaikalle satu ensimmäisenä. Tulee nimittäin varhaisjakajan mieleen sellainen ruskea kana, joka kauheasti kaakattaen ryntäilee sinne ja tänne. Sellaista kai varhaisjakaja  siinä paikassa muistuttaisi.

Vaan on enää varhaisjakajalla yksi yö töitä ja sitten vasta juhannuksen jälkeen seuraava työyö.