nämä vaalirahajutut. Ja ihan viimeisenä pisarana: Stora Enson Brasiliaan maksamat vaalituet.Valtion omistama yhtiö! Saiko yhtiö mieleisensä päätöksen? Ei ole ihme, että on rahapula valtiolla vai onko niillä liikaa rahaa. Taitaa olla vasta jäävuorenhuippu paljastumassa ja suomalainen politiikka ja politiikko ryvettyy oikein olan takaa.

Aika vaikea uskoa, ettei se vaikuta mitenkään puolueen tekemiin ratkaisuihin, jos on saanut tukea, voitaisiinkohan suorastaan puhua lahjuksista. Ainakin tuen/lahjuksen antanut taho odottaa itsellensä mieluista päätöstä, niin kunnallispolitiikassa kuin hallituksenkin taholta.

Sitten puututaan jonkun juhlimisiin jonkun firman kekkereissä. Niillä tukirahoilla vasta kekkerit saakin järjestettyä!

Tämähän on kohta kuin joku Afrikan tai etelä-Amerikan maa. Kuka eniten maksaa, sille parhaat päältä ja tyhmä kansa pokkaa kun tulee muutama almu:"Voi kiitos kiitos."

Luulisi ammattiyhdistyslikkeenkin  rahat menevän tällä hetkellä parempaan käyttöön kuin vaalitukiaisiin. Ainakaan niistä tukiaisista ei ole pahemmin näkynyt olevan hyötyä. Vai onko?

Olis Tradekakin pistänyt ylimääräiset rahat vaikka asiakasbonuksiin kun sitä näkyy olevan jaettavaksi. Siinä muuten näkyy, että kauppa se on joka kannattaa. Siis kaikki, jotka ovat ostaneet Tradekalta, ovat myös tukeneet tiettyä puoluetta. Kaikki jotka ovat asioineet Sampopankissa, ovat tukeneet tiettyä puoluetta.

Pitääköhän kysyä kaupassa ensin, että mitä puoluetta rahoitatte, ennenkuin ostaa mitään. Voi vaikka mennä väärälle puolueelle rahat!

Ja sitten päivitellään kun menee niin huonosti. Sanotaanpas pari duunaria irti. Riittää vähän sille xx puolueelle vaalilahjusrahaa.

Voi paska näitä systeemejä.