Mikähän siinä on, että työt kasaantuvat. Talvella, kun on pelkkää lehdenjakoa, niin on pelkkää lehdenjakoa, vakipiirit ja kaksi vapaapäivää ja pikkuisen kukkakauppahommaa. Keväällä, eli nyt on sitten lehdenjakoakin niin ettei meinaa keretä vapaapäiviä pitämään ja kahta jopa kolmea piiriä jatkuvasti. Ja puutarhalla on töitä vaikka tekisi täyttä päivää. Kukkakaupassakin saisi olla, mutta se homma on nyt heivattu ainakin elokuuhu

Viime yönä piti jo reitillä vetäistä viiden minuutin torkutkin metsätaipaleella, että sai palautettua työsuhdeauton ehjänä takaisin talliin. Mutta tänä aamuna nukuinkin sitten herroiksi. Eikä tarvitse mihinkään mennä koko päivänä. Paitsi ehkä sinne suklaapuotiin. Mutta sehän ei ole pakko....

  No, joo joo. Eihän minun pitänyt mennä puutarhalle enää, mutta se pitkäperjantainen vierailu oli se joka sai taas sinne lähtemään. Hommakin on vanha tuttu, taimipihan töitä.

Joka tapauksessa meikäläisestä on tullut vanha. Ei oikein tahdo jaksaa enää. Puutarhalla on työpäivät olleet vain 5-6 tuntia. Osasyy on kyllä kylmä ilma. Jokutismi olkoon sitten vaikka reumatismi kiusaa. Taidan tehdä työhousuihin polvenlämmittimit. Ja ostaa niin isot työkengät että niihin mahtuu kunnon pässinpökkimät sukat. Tässä saa nykyään nukkuakin villasukat jalassa. Ja saa nukkua varmaan koko kesän. Madeiralla oli niin mukava ilma, että ei ollut kipeä lonkka eikä polvet eikä nilkkojakaan juiminut. Vaikka liikuttiin runsaanlaisesti. Eilen tuuli taimipihalla niin kylmästi, että polven takaa alkoi särkemään ja sitten saakin kävellä kuin ankkavankka. Olisi olleet polvenlämmittimet paikallaan.

Mies kulkee kuin vanha ukot, köykyssä. Iskias vaivaa ja on vaivannut jo kohta kuukauden. Mutta lääkäriin piti mennä vasta männä viikolla. Sitten kun oli tarpeeksi kipeä, eikä saanut yöllä nukuttua. Onneksi ei selkä ole kipeä, mutta reisi sitäkin kipeämpi.

Tekstihän on kuin edesmenneeltä anopilta. Kuka on kaikista kipein!?

Ja sitten ne positiiviset asiat. Kesä tulee taas takavasemmalta yllättäen. Yöt valkenevat. Linnut pitivät tänä aamuna kunnon konserttia jo neljältä. Ja työt ovat ihan mukavia. (Olisipa vain vähän nuorempi.) Ja eläkerahat karttuu töitä tekemällä.

Näin on näreet tänä aamuna herran vuonna 2010.