on pitkä ja kapea ja yhä kapenee. Ainakin meillä maanmatosilla lehdenjakajilla.

" Vuoden 2012 sopimuksen perusteella (olisikohan pitänyt lukea työehtosopimuksesta myös se pikkupräntti?)suoritepalkkaisten varhaisjakelupiirien palkkaus jäädytetään ajanjakson 11.6-17.6 2012 tasoon ajalla 18.6-31.7 2012. Palkkaus perustuu päiväkohtaiseen volyymiin vertailuajankohdan mukaan, riippumatta todellisesta jaettavasta volyymista. (Oi kun hienoja sanoja). Sopimus koskettaa kaikkia suoritepalkkaperustaisia piirejä.

Oleelliset poikkeamat , kpl-määrien kasvut (kuinkakohan monta kappaletta?) saatetaan valtakunnallisen arvioryhmän uudelleen arvioitavaksi. (no onhan se kivaa kun joillekin riittää istumista) ja tarkastelu näiden osalta tehdään takautuvasti."

Eli suomeksi sanottuna: Ne jotka jakavat kerrostalo ja kaupunkipiirejä saavat kpl korvauksen sen mukaan mitä lehtiä meni 11-17.6 riippumatta siitä vaikka kaikki asukkaat  siitä piiristä olisivat lähteneet pois kaupungista18.6 ja siirtäneet lehtensä esim allekirjoittaneen piiriin jossa on rutkasti kesämökkejä. Piiriin johon 11-17.6 meni päivittäin vaikkapa 200 lehteä ja johon 18.6 lähtien meneekin sitten 400 lehteä. Niinpä maanmatonen lehdenjakaja jakaa ihan ilmaiseksi ne 200 lehteä ja odottaa  nöyränä Herrojen Itella ja Pau päätöstä ( toivottavasti jo tämän  vuoden aikana), että maksetaanko  sille niistä ylimääräisistä. Ja kun maanmatonen lehdenjakaja on jakanut 7000 ylimääräistä lehteä 1,5 kk aikana ilmaiseksi niin saattavat Herrat päättää, että no korvataan ne 6000. Jää siinä sitten näppejään nuolemaan maanmatonen ja menettää palkastaan keskimäärin 0,08 €* 1000= 80€. Säästää siinä taas joku taho.
 Jos kehtaisin niin sanoisin tähän väliin kaikki rumat ja vähemmän rumat sanat. Mutta ihan Pojanpoikien takia en viitsi, kun ne ei niitä kaikkia vielä osaa.

On vissiin maanmatosilla, Itellan ö-luokan työntekijöillä ollut liian suuret palkat, kun niitä jo optimoinnin yhteydessä pienennettiin 15 % ja nyt vielä pitää nipistää. (allekirjoittanut puhuu nyt omasta puolestaan). Toki silloin optimoinnin yhteydessä sanottiin, että palkka, hyvänen aika!, pysyy samana, mutta kukaan ei juurikaan tullut maininneksi, että työaikaa piteni! Minun laskuoppini mukaan silloin palkka pienenee.
Toivottavasti tämä säästökuuri etenee aina johtoportaaseen asti. Kaikki hyvähän tulee jakaa!
Työntekijät ovat valtion erityissuojelussa.  Eikö se niin ole johonkin ihan präntätty? Näin meitä suojellaan yltiöpäiseltä tuhlaamiselta!
Jakaahan valtio jo rahaa avokätisesti ,vaikkakin vakuuksin (hahhahhaahaaaaa! Nyt ei meinaa nauru ollenkaan loppua)  tuonne eteläiseen eurooppaan. Pienistä säästöistä ne isot jaettavat tulee.

Voi perse, että korpeaa!