Neljä piiriä yöllä, 660 lehteä, 140 km, 6,5 tuntia. Ja 90 kertaa autosta ylös ja ulos. Sanoisinpahan vaan, että olisi aika saada varamiesjärjestelmä kuntoon ja vähän äkkiä. Ja sanoisin paljon muutakin, mutten viitsi tässä ja nyt.

Päivällä käytiin katsomassa miltä koski näyttää ja näyttihän se! Tässä koskessa on muuten ollut Suomen ensimmäinen paperimylly. Perustamisvuosi 1667. Muistokivikin löytyy.

Lilliä ihmetytti moinen ääni.

Rauhoitettu pähkinäpuulehto

Myrsky kaatoi puita myös täältä.

Mun luu. Kun kerran ehdin ensin.

Mun tuoli. Kun ei kerran kukaan muu istu.

Että osaakin olla niin surkean näköinen. Mulle ei koskaan kukaan mitään.........

Nyt istutaan sisällä. Nanna oli saunaan lisäämässä puita Miehen kanssa, kun naapurissa ammuttiin raketti. Hyytelökään ei tutise niinkuin Nanna tutisi. Vähän aikaa se nökötti sängyn alla, mutta kävi sitten syömässä HerraHoon ruuasta jauhelihat pois. HerraHoo on puolestaan löytänyt kolhoosiluun ja järsii sitä vuorostaan. Lilli pisteli ruuat poskeensa, eikä ole millänsäkään.

Saadaan mennä saunaankin erikseen, kun ei koiria voi ottaa ulos. Nanna pelkää ja saattaa vaikka karata. HerraHoo ei oikein tiedä miten suhtautua, mutta varmuuden vuoksi pitää haukkua. Lilli ei paljoa mokomista äänistä perusta.

 

Oikein mukavaa Uutta Vuotta kaikille!