ei sitten hemmetti vieköön saa nukkua edes vapaapäivänä!

Jaa miksei muka? Kaksi aikuista ihmistä, Mies ja minä. No kun on tullut hankittua noita nelijalkaisia otuksia.

Aamu alkaa pirteällä naaman nuolemisella 0630. HerraHepuli nuolee koko pään, pitää oikein peiton alle piiloutua. Jos ei nuoleminen nopeuta ylösnousemista, niin viimeistään siinä vaiheessa riittää, kun HerraH hyppää sänkyyn, talloo vähän aikaa selän päällä tai vaihtoehtoisesti mahan päällä.

Noustaan sitten.Hiukset pystyssä ja silmät ristissä, kun on tullut illalla valvottua vapaayön kunniaksi vähän kauemmin. Miehellä melkein menee aamukahvit väärään kurkkuun, kun emäntä ilmestyy keittiön ovelle. Onneksi Mies on tottunut liki neljänkymmenen avioliittovuoden jälkeen näihin kauhistuttaviin aamunäkyihin.

Kun emäntä on saanut aamukahvinsa, koirat ovat saaneet aamupalansa ja käytetty aamupissillä toisen kerran, menee emäntä takaisin nukkumaan. Vähän aikaa HerraHookin on hiljaa, onhan Mies hereillä ja päästämässä ulos ja sisään. Mies lähtee lunta siirtelemään, eikä päästä Herrahoota ulos.

Vähän aikaa Herra viihtyi vanhoja luita järsimässä, villasukkaa imeskelemässä, itseänsä pesemässä ym. Ja kun emäntä vaan nukkuu niin on yksi takuukonsti saada se sängystä ylös. HerraH kömpii sängyn alle ähinän säestyksellä. Hän on näetsen verran isokokoinen, ettei sinne kömpiminen käy enää ykskaks. Siellä on se kielletty laatikko. Se missä on emännän huovutusvillat ja päällä iso muovipussi pölyltä suojaamassa. Sitä kun vähän aikaa rapistelee ja oikein sängyn alla meteliä pitää, niin ihan varmasti emäntä nousee. Ja nouseehan se. Komentaa koiran pois sängyn alta ja metsäsää sen jälkeen ison vaahtomuovipalasen HerraHoolta. Ja sen jälkeen ilkimys emäntä nostaa sen pahvilaatikon kaapin päälle!

Emäntä takaisin sänkyyn, Herrahoo mietiskelemään. Ja sitten alkaa koko rumba uudestaan. Naaman pesu, ripaskan tanssiminen, vähän Lilliäkin voi kiusata siinä välissä. Kyllä näillä eväillä saadaan emäntä sängystä ylös!

Ja mitä sitten seuraa. Emäntä nousee muristen, kun ei tässä talossa saa ikinä nukkua! Ja HerraH löytää nyt yhtäkkiä kaikki ihanat puukalikat ja vanhat luut ja pahvilaatikot, joita voi järsiä, repiä, lutkuttaa, raastaa, silputa. Onhan emäntä saatu jalkeille. Voi olla, että HerrHootakin käy väsyttämään tämä emännän herätystyö ja hän käy uudestaan raskaan aamun jälkeen itsekin lepäilemään.

Ja mitä tekee Lilli?  Nukkuu autuaana mistään tietämättä koko aamun.